Időjárás: a jövő héten már akár hó is lehet

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
eső havazás időjárás November havaseső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig kegyes volt hozzánk a november, ami az időjárást illeti. A napos időt azonban a jövő héttől felváltja a zimankó. Akár hó is lehet az ország egyes részein. 

Változóan felhős időre számíthatunk szombaton, főleg északon többórás napsütéssel. Délutánra gyengül az északkeleti szél. Reggel szinte országszerte fagy, délután 5-10 fok várható - írja a Köpönyeg.

Vasárnap napközben lassú felhősödés várható, csapadék estig nem alakul ki. Estétől aztán - főleg északon - már előfordulhat hószállingózás, szitálás. A csúcsérték +6 fok körül alakul.

Hétfőtől szerdáig borongós, erősen felhős időre van kilátás. Mindhárom nap várható csapadék, amely a Dunántúlon északon vegyesen lehet hó, havas eső és eső, máshol inkább havas eső és eső valószínű. A hó egyelőre csak a magasabban fekvő tájakon maradhat meg. Reggelente -1, délutánonként +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Akár megmaradó hó is lehet a magasabb pontokon Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.