Zámbó Jimmy családja és a zeneszerző megtiltotta a RTL Klubnak, hogy a tehetségkutatóban előadják az énekes egyik legismertebb dalát, a Még nem veszíthetek címűt. A történteket a csatorna képviselői is kommentálták, elárulták, ilyen még nem volt az énekverseny történetében. 

A Még nem veszíthetek című számot a Ricky and the Drunken Sailors adta volna elő az első élő show-ban szombaton, rockabilly stílusban. A Blikk megtudta, hogy erről Jimmy özvegye, Edit asszony hallani sem akart. 

"Minden esetben engedélyt kérünk a műsorban használandó dalokra, és már jó néhány napja próbált a banda, amikor az egyik zeneszerző, a Magneoton lemezkiadó egyik alapítója, Pásztor László jelezte, nem járulnak hozzá. A műsor történetében még nem esett meg ilyen" – erősítette meg a lap információit Verebély Marcell, az X-Faktor főszerkesztője.

A csatorna és a tehetségkutató vezetői megpróbálták meggyőzni a jogtulajdonosokat, hiába.

"Több projekt kapcsán dolgozunk együtt a Magneotonnal, hiszen a fiúk mentora, ByeAlex is oda tartozik. Pásztor szerint a rockabilly és a dal mondanivalója nem találkozik egymással. Felhívtam Jimmy özvegyét, hogy akkor legalább egy másik dalt használhassunk, de ismét zsákutcába futottam" - tette hozzá Verebély.

"A műsorral és a stílussal nincs bajom. Azt gondolom, a műfaj és a dal itt most nem találkozott" - válaszolta a lap kérdésére Pásztor László, míg Edit asszony csak ennyit mondott, és letette a telefont: "Nem érdekel, hogy miről van szó". 

Zámbó Jimmy fia, Krisztián, aki maga is szerepelt 2012-ben a tehetségkutatóban, meglepődött, hogy letiltották a dalt, pedig ő is jogtulajdonosnak számít.

"Nem volt szép, hogy meg sem kérdeztek. Tudom, hogy apunak is tetszett volna a produkció. Én biztos adtam volna engedélyt, mert így még több fiatal ismerhette volna meg ezt a számot. Editék szűklátókörűek, túl hamar ítélkeztek, amikor nemet mondtak" - nyilatkozta. 

A Ricky and the Drunken Sailors tagjai már próbálták a dalt, megvolt a koreográfia, amikor leállították a felkészülésüket, így reagáltak a történtekre.