Sebestyén Balázs a nagyvisnyói farkas kilövése után fogalmazott meg kritikus véleményt a vadászokról, ami miatt többek között Tibi atya is kikezdte őt, most válaszolt a műsorvezető. 

A nagyvisnyói farkas kilövése után Sebestyén Balázs a vadászokat minősítette a rádióban, arról beszélt, hogy egy részük alkoholista, és kisebbségi komplexusos ember. Hazánk ismert vadászai kikérték maguknak ezeket a szavakat, de Tibi atya is leírta a véleményét. „Sebestyén Balázs megtestesít mindent, ami miatt a modern férfi az evolúció zsákutcájában reked: húsz évesen úgy viselkedett, mint egy tízéves, harmincévesen, mint egy húszéves, és most, negyvennél végre elérni látszik egy harmincéves érettségét" – írta az atya a többi között Balázsról, aki most válaszolt.

Sebestyán Balázs válaszolt Tibi atyánakFotó: Adrián Zoltán - Origo

„Úgy látszik, hogy a gyakori alkoholfogyasztás még az olyan fénylő intellektusú férfiak elméjét is megzavarja, mint amilyen te vagy – kezdte a műsorvezető. – Jó párszor elmondtam, hogy tudom és értem, milyen jelentőséggel bír a vadászat a természet egyensúlya, épségének megőrzése szempontjából. És azt is elmondtam, hogy tisztelem azokat az embereket, akik az élővilág megóvására törekednek. Aminek része az állományszabályozás, vagyis az állatok leölése is. Ezek a kiváló vadászok együtt élnek az erdővel, ismerik minden zaját, neszét, állatát, tisztelik és becsülik a természetet, az állatokat! De az valahogy továbbra sem tudja elkerülni a figyelmemet, hogy minden ilyen igazi erdőjáró vadász-Matulára jut öt izzadó, nagyon tehetős és félig alkoholista (a két jelző tetszés szerint variálható) középkorú puskás férfi, aki élvezetét leli abban, hogy tökéletesen ártatlan állatokat öl. Tudom, és értem, hogy szükség van rájuk. Baromi sok pénzt fizetnek a vadásztársaságnak, akik ebből a pénzből vesznek gyógyszert, ápolják az erdőt és táplálják télen az állatokat. És hát persze ezért a pénzért el is néznek nekik ezt-azt. Egy kis mellélövés, órákig menekülő, vérző tüdejű szenvedő vad, láblövéses, sántikáló vad, védett farkas leölése, mértéktelen ivászat, tivornyázás, sörétszemekkel megszórt hajtók, egymás hébe-hóba agyonlövése igazán nem számítanak. Ha egyszer dől a pénz. Ahogy a műsorban is mondtam: értem és elfogadom" – írta a többi között Balázs. Hadd emlékeztesselek atyám: te vagy az, aki a plébániád bejáratában körbekínálod a tisztelt jegyző urat, az ex-téeszelnököt, a polgármestert és az olasz vadász testvéreket, akikről mindenki tudja, milyen könyörtelenek, mikor ittasan, botladozva, nekiállnak a védett magyar énekesmadár-állomány kiirtásának" – tette még hozzá Balázs.