Elvesztette nővérét, majd átértékelte az életét Várkonyi Andrea, és döntött: elkezdett helyre tenni mindent, ami nem működött körülötte.

Várkonyi Andrea mögött nagyon nehéz időszak van: márciusban elvesztette a nővérét, ami borzasztóan megviselte. „Én olyan július végéig a nevemet sem tudtam" – mondta Tatár Csillának, hozzátéve, hogy soha nem volt még ilyen mélyen az életben. „Ha az ember ilyen mélypontra kerül akaratán kívül, akkor elkezd átértékelni dolgokat. Velem az történt, hogy hirtelen nagyon élesen elkezdtem látni a körülöttem lévő embereket. Teljesen más szemmel. Látod azt egy ilyen helyzetben, hogy ki mennyire áll melletted, kiderül, hogy ki az, akinek csak akkor kellesz, amikor jól vagy" – árulta el a műsorvezető. Úgy döntött, hogy helyre tesz mindent, ami nem működik körülötte.

Várkonyi Andrea teljesen felfordította az életétFotó: Adrián Zoltán - Origo

Kilépett a munkahelyéről, a párkapcsolatából, és a baráti társasága is megváltozott. Elárulta, nem tudta tolerálni már az érdekembereket maga körül, elfogyott a türelme. Elmondta, mindig dolgozott azon, hogy független legyen. 

Nekem borzasztóan fontos az egzisztenciális függetlenségem, az emberi függetlenségem, ez a másik oka, hogy én mindig arra mentem rá, hogy én megteremtsem ezt. Megteremtsem a szabadságomat abban, ha nem tetszik valami a tévézésben, akkor ne kerüljek olyan helyzetbe, hogy muszáj benne maradnom, mert mi a francot fogok csinálni, és honnan lesz fizetésem. Megteremtsem a párkapcsolatomban azt a függetlenségemet, hogy ha valami nem tetszik, akkor ne kelljen benne maradni, mert most hova költözöm. Szükségem van arra a szabadságérzetre, hogy szabadon dönthessek, ha úgy érzem, és ezt ne befolyásolják mások, meg körülmények,  ezért van az, hogy több mindent szeretek mindig csinálni" – árulta el Várkonyi Andrea. Azt is megosztotta, hogy hosszú folyamat előzte meg a szakítást. „Átgondoltam anyagilag, átgondoltam leginkább a gyerekem szempontjából." Nem hirtelen döntés volt tehát, mégis nehéz volt felvállalni, mert sokan nem az igazat akarják tudni, és sztorikat kreálnak a történtek köré. „A legfájóbbak azok, amik azt kérdőjelezték meg, hogy én a gyerekemet ebben a dologban figyelembe vettem-e. Ez borzasztóan felháborított. (...) Nyilvánvaló, ha nem lenne gyerekem, ezt a döntést lehet, hogy meghoztam volna két év után" – árulta el Andrea.