Elképesztő, mi történt az Omega zenekarral évekkel ezelőtt: menedzserük közel százmillióval károsította meg őket.

Igen jelentős anyagi kár érte az Omegát évekkel ezelőtt, német menedzserük gyakorlatilag elsikkasztotta a pénzüket. A Blikk azt írja, a férfi Dél-Amerikában árulta a zenekar lemezeit, de a tagoknak a nyereségből semmit nem adott, inkább saját magára költötte.

Amikor a zenekar egy nemzetközi kiadóhoz igazolt, egy külsős menedzser kapta a terjesztési feladatokat. Egy Svédországban élő német állampolgár lett a kiválasztott, a feladata nyilvánvalóan az volt, hogy a nemzetközi piacon árusítsa a zenekar jogdíjait, ám ő úgy látta jónak, hogy titkon a saját szakállára is elad néhány országba. Brazíliába, Argentínába, sőt, egész Dél-Amerikába ő értékesített, ezzel pedig szép pénzt rakott zsebre, amiből természetesen a zenekarnak egy fillér sem jutott. Nehéz már számszerűsíteni, amit kivett a zsebünkből, de talán százmilliós nagyságrendről is szó lehet” – nyilatkozta Benkő László.

Persze amikor kiderült a csalás, a menedzser teljesen eltűnt, hiába nyomoztak utána évekig, nem akadtak a nyomára. Azóta pedig az is kiderült, hogy a férfi meghalt.

Az Omega együttes tagjai megdöbbentek azon, mit tett a menedzserükForrás: MTI/Szigetváry Zsolt