Stohl András részt vett egy afrikai szafarin, ahol három lövéssel leterített egy kafferbivalyt. A színész káromkodva emelte égbe a puskáját a sikeres lövések után, amit sokan nem tartanak megfelelő viselkedésnek.

Stohl András ötvenedik születésnapja alkalmából, a barátai jóvoltából vehetett részt egy dél-afrikai szafarin, ahol sikerült három lövésből leterítenie egy kafferbivalyt. A vadászatról a Fishing & Hunting című csatorna készített műsort, melyet vasárnap este vetítettek, de nem aratott osztatlan sikert. Stohl András ugyanis nem volt tiszteletteljes a vaddal, amely az áldozata lett. Káromkodva emelte égbe a puskáját, miután sikerült leterítenie a bivalyt három lövéssel.

Stohl András felbőszítette az embereketForrás: TV2

„B***meg! Azt a k**** életbe! Az Isten b****a meg!” – mondta Stohl, amit a Bors állítása szerint ki sem sípoltak a műsorban. Stohl ezután megölelte kísérőjét, majd készült néhány kép az elejtett vadról, aztán koccintottak.
A vadászok nem nézték jó szemmel a színész viselkedését, sokan a Facebookon adtak hangot a nemtetszésüknek. Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára a lap megkeresésére elmondta, ő nem látta a műsort, de általánosságban el tudja mondani, hogyan is illik azután viselkedni, hogy a vadász leterítette az állatot. Tiszteletet kell mutatni az elejtett vad iránt, hiszen nem a mészárosai vagyunk, hanem az elejtői. Büszkeséget természetesen minden vadász érez, amiért sikerült kijátszania a vad érzékszerveit, azonban aki nem sajnálja az elejtett állatot, az nem is becsüli” – mondta Bajdik Péter. Hozzátette, az elejtett vad felett kimutatni az örömünket nem etikus, ha örömöt érez a vadász, annak mindenképpen sajnálattal kell vegyülnie.

Így kell búcsút venni az elejtett vadtól
Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára elmondta, hogyan kell tisztességesen elbúcsúzni a vadtól. A lövés helyére egy letört leveles ágat, sebtöretet tesz a vadász, hogy eltakarja az állat testén a lövedék nyomát. A vad szájába „utolsó falatként” olyan növényt tesz, amit az állat szívesen fogyasztott. A vadat körbeterítik leveles ágakkal, azaz felravatalozzák. Míg ez a teríték nem készült el, addig méltánytalan fényképezni a vadat. Végül a vadász egy gallyat tűz a kalapjára, ezzel jelzi az egységet az állattal.