Stohl András káromkodva ejtette el a vadat: kiakadtak az emberek

vadászat Stohl András káromkodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stohl András részt vett egy afrikai szafarin, ahol három lövéssel leterített egy kafferbivalyt. A színész káromkodva emelte égbe a puskáját a sikeres lövések után, amit sokan nem tartanak megfelelő viselkedésnek.

Stohl András ötvenedik születésnapja alkalmából, a barátai jóvoltából vehetett részt egy dél-afrikai szafarin, ahol sikerült három lövésből leterítenie egy kafferbivalyt. A vadászatról a Fishing & Hunting című csatorna készített műsort, melyet vasárnap este vetítettek, de nem aratott osztatlan sikert. Stohl András ugyanis nem volt tiszteletteljes a vaddal, amely az áldozata lett. Káromkodva emelte égbe a puskáját, miután sikerült leterítenie a bivalyt három lövéssel.

Stohl András felbőszítette az embereket Forrás: TV2

„B***meg! Azt a k**** életbe! Az Isten b****a meg!” – mondta Stohl, amit a Bors állítása szerint ki sem sípoltak a műsorban. Stohl ezután megölelte kísérőjét, majd készült néhány kép az elejtett vadról, aztán koccintottak.
A vadászok nem nézték jó szemmel a színész viselkedését, sokan a Facebookon adtak hangot a nemtetszésüknek. Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára a lap megkeresésére elmondta, ő nem látta a műsort, de általánosságban el tudja mondani, hogyan is illik azután viselkedni, hogy a vadász leterítette az állatot.

Tiszteletet kell mutatni az elejtett vad iránt, hiszen nem a mészárosai vagyunk, hanem az elejtői.

Így kell búcsút venni az elejtett vadtól

Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára elmondta, hogyan kell tisztességesen elbúcsúzni a vadtól. A lövés helyére egy letört leveles ágat, sebtöretet tesz a vadász, hogy eltakarja az állat testén a lövedék nyomát. A vad szájába „utolsó falatként” olyan növényt tesz, amit az állat szívesen fogyasztott. A vadat körbeterítik leveles ágakkal, azaz felravatalozzák. Míg ez a teríték nem készült el, addig méltánytalan fényképezni a vadat. Végül a vadász egy gallyat tűz a kalapjára, ezzel jelzi az egységet az állattal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.