Egy hároméves kisfiú és édesanyja fagyoskodik reggelente egy fedetlen buszmegállóban fél órán keresztül, mert a járatritkítás miatt már csak így tudnak eljutni otthonuktól az óvodáig.

A menetrendváltozás során ritkultak a buszjáratok Gödöllő és Veresegyház között, ami egy anyukát és hároméves kisfiát különösen rosszul érintett.

Gödöllőn lakunk Benivel, Veresegyházán dolgozom. Mivel egyedül nevelem őt, logikusnak tűnt, hogy a munkahelyem közelében keresek neki óvodát. Eddig tökéletesen is működött minden: ugyan korán indultunk, mert nekem fél 7-kor kezdődik a munkaidőm, és két busszal is kell mennünk, de otthonról 30-40 perc alatt az óvodában voltunk. Az átszállásnál ugyanis szinte semmit se kellett várakoznunk” – mesélte a Blikknek az anyuka.

Vanessza és kisfia, Beni így télvíz idején, hóban, fagyban is fél órát kénytelen várakozni az átszállásra a buszmegállóban.

Hajnal 4:15-kor ébresztem Benit, hogy elérjük az 5:20-as buszt, az átszállásra pedig majdnem fél órát várunk a hideg, lefedetlen padoknál arra a buszra, ami eddig egy perccel a gödöllői járatunk után érkezett. Ez jó időben sem mókás hajnalok hajnalán, de ilyenkor, a mínuszokban egyenesen rettenetes! Szegény gyermek még jóformán alszik ilyenkor, én pedig próbálom betakargatni, hogy legalább ne fagyjon csontig. És mindezt olyan emberek döntése miatt, akik feltehetőleg csak kívülről látnak autóbuszokat.”