Viszonzatlan szerelem miatt rendezett vérfürdőt az osztrák férfi a volt párja káptalanfai házánál tegnapra virradóra. Először rá akarta gyújtani a családra a házat, majd lövöldözni kezdett, a menekülő gyereket sem kímélte. A család tizenegy gyermeket nevelt, a tragédia idején a házban összesen kilencen voltak.

A Blikk úgy tudja, a férfi és a 22 éves magyar nő Ausztriában ismerkedett meg, ám kapcsolatuk annyira megromlott, hogy a lány visszaköltözött a szülei házába. 

A rendőrség, az osztrák sajtó és a helybéliek tájékoztatása szerint Johann M. számon kérte Szabinát, amiért elhagyta őt, és magával akarta vinni, a családja azonban védte a lányt. A férfi készülhetett a bosszúra, mert nemcsak fegyver volt nála, hanem házilag készített Molotov-koktél is, először ezt vette elő, és megpróbálta felgyújtani a házat – írja a Ripost

Forrás: Thinkstock

"A férfinak miután nem sikerült felgyújtani a házat, előrántotta fegyverét, és lőtt mindenre és mindenkire. A nőt életveszélyesen megsebesítette, 52 éves apját halálosan, anyját pedig súlyosan megsebezte. Akkor sem kegyelmezett, amikor a nő 3 éves húgát az egyik rokon megpróbálta kimenekíteni a földi pokolból. A gyerekre is szünet nélkül tüzelt: a kislányt a mellkasán érték a lövedékek. Hatéves testvére pedig a korábban gyújtott tűzben sérült meg. Végzett a volt szerelmével közös kutyájukkal is. A vérengzés után az osztrák maga ellen fordította fegyverét és kioltotta életét" – sorolja a rettenetes vérengzés részleteit a napilap. 

"Szörnyű volt az egész, még mindig remegek. Berontott hozzánk ez az őrült osztrák férfi, és ránk támadt. Pokoli volt: belém égett, ahogy édesanyám ölében éppen aludni készülő 3 éves kistestvérem golyókat kap a testébe, anyukámat pedig a karján találja el. Menekülni próbált, karjában testvérünkkel, de még utánuk is lőtt ez a szörnyeteg" – idézte fel a történteket az O. család egyik gyermeke, Máté. 

 Az édesapa, O. Sándor a polgármesteri hivatalban dolgozott, a helyiek jól ismerték és becsülték.

„Itt mindenki ismeri a családot, borzasztó ez a tragédia" – mondta a Ripostnak Csordás Gáspár polgármester. „Igyekszem segíteni nekik ebben a tragikus helyzetben. Elhoztam a hozzátartozókat a veszprémi kórházba, innen megyünk Győrbe, ahol a 3 éves kislányt ápolják. Nagyon aggódunk a sérültekért" – tette hozzá. 

Eljárás indul akkor is, ha halott

A tragédia kapcsán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított eljárást. Ezt a rendőrségnek hivatalból akkor is meg kell tennie, ha az elkövető meghalt.