Eladta a veséjét egy kínai fiú, hogy iPhone-t vehessen: élete végéig dialízisre szorul

Kína vese dialízis iPhone
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kínai fiú 17 évesen eladta a veséjét azért, hogy iPhone-t vehessen. A telefon az övé lett, de élete végéig dialízisre kell járnia. 

A most 25 éves kínai Wang Shangkun kétségbeesetten szeretett volna egy új iPhone-t, úgy döntött, mindent megtesz azért, hogy neki is legyen. Ehhez azonban pénzre volt szüksége, így elhatározta, eladja az egyik veséjét, amelynek árából megvásárolhatja az áhított eszközt, hiszen úgy gondolta, egy vese számára bőven elég.

Élete végéig ágyhoz lesz kötve a kínai férfi – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstcok

Mivel szegény családból származott, nem látott más megoldást. Talált is egy olyan bűnbandát, amely szervkereskedelemmel foglalkozik, és 2011-ben kiműtötték a veséjét. A dolgok azonban nem úgy alakultak, ahogy azt Wang tervezte. Ugyan megvásárolhatta a pénzből (majdnem 1 millió forint) az új iPhone-t és egy új iPadet, de

a műtét közben valamilyen fertőzést kapott, és a másik veséje is leállt.

Örökké orvosi kezelésre szorul, és így a tanulmányait sem tudta befejezni. Dialízisre kell járnia, hogy egyáltalán életben maradjon. A bűnbandát egyébként elfogták 2012-ben, kilenc embert tartóztattak le, Wang családja pedig nagy összegű, körülbelül 60 millió forintos kártérítést kapott – írja a Mirror.

Megkéseltek egy embert a bécsi pályaudvaron: meghalthttp://www.life.hu/news/20190115-megkeseltek-egy-embert-a-becsi-palyaudvaron-meghalt.htmlA bécsi főpályaudvaron történt halálos kimenetelű késelés. Az áldozat a helyszínen az életét vesztette. NewsOrigoAusztriában továbbra is kritikus a helyzet a havazás miatt – Fotókhttp://www.life.hu/news/20190114-ausztriaban-tovabbra-is-kritikus-a-helyzet-a-havazas-miatt.htmlTovábbra is kritikus a helyzet Ausztria egyes tartományaiban a folyamatos havazás miatt. News--Egy ismerős szerint ez motiválta a káptalanfai családirtóthttp://www.life.hu/news/20190114-egy-ismeros-szerint-ez-motivalta-a-kaptalanfai-csaladirtot.htmlNemrég anyagilag is csődbe ment az az osztrák férfi, aki vérfürdőt rendezett a volt szerelme házánál, majd önmagával is végzett. News--Tűz ütött ki egy ecuadori rehabilitációs intézetben: tizennyolcan meghaltakhttp://www.life.hu/news/20190114-tuz-utott-ki-egy-ecuadori-rehabilitacios-intezetben-tizennyolcan-meghaltak.htmlTűz ütött ki egy ecuadori rehabilitációs intézetben. Tizennyolc ember meghalt, és nagyon sok a sérült. News--Eva Rezesova külföldre akar költözni, ezért árulja a luxusotthonáthttp://www.life.hu/news/20190114-eva-rezesova-kulfoldre-akar-koltozni-ezert-arulja-luxusotthonat.htmlEva Rezesova külföldre akar költözni, ezért árulja a szlovákiai luxusotthonát. News--Időjárás: széllökés miatt adtak ki figyelmeztetésthttp://www.life.hu/news/20190114-idojaras-szellokes-miatt-adtak-ki-figyelmeztetest.htmlSzéllökés miatt az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.