Egy kínai fiú 17 évesen eladta a veséjét azért, hogy iPhone-t vehessen. A telefon az övé lett, de élete végéig dialízisre kell járnia. 

A most 25 éves kínai Wang Shangkun kétségbeesetten szeretett volna egy új iPhone-t, úgy döntött, mindent megtesz azért, hogy neki is legyen. Ehhez azonban pénzre volt szüksége, így elhatározta, eladja az egyik veséjét, amelynek árából megvásárolhatja az áhított eszközt, hiszen úgy gondolta, egy vese számára bőven elég.

Élete végéig ágyhoz lesz kötve a kínai férfi – Képünk illusztrációForrás: Shutterstcok

Mivel szegény családból származott, nem látott más megoldást. Talált is egy olyan bűnbandát, amely szervkereskedelemmel foglalkozik, és 2011-ben kiműtötték a veséjét. A dolgok azonban nem úgy alakultak, ahogy azt Wang tervezte. Ugyan megvásárolhatta a pénzből (majdnem 1 millió forint) az új iPhone-t és egy új iPadet, de a műtét közben valamilyen fertőzést kapott, és a másik veséje is leállt.  Örökké orvosi kezelésre szorul, és így a tanulmányait sem tudta befejezni. Dialízisre kell járnia, hogy egyáltalán életben maradjon. A bűnbandát egyébként elfogták 2012-ben, kilenc embert tartóztattak le, Wang családja pedig nagy összegű, körülbelül 60 millió forintos kártérítést kapott – írja a Mirror.