Hetente több órát tölt a kommentek törlésével a királyi család személyzetének azon része, akik a közösségi oldalaik kezelésével foglalkoznak. Az utóbbi időben ugyanis rengeteg fenyegető, szexista vagy épp rasszista üzenetet kap Katalin és Meghan hercegné. 

A Kensington-palota Instagram-oldalának több mint 7 millió követője van. Itt értesülhetünk a Harry herceget és Meghan hercegnét, valamint Vilmos herceget és Katalin hercegnét érintő eseményekről. A fotók alá azonban nemcsak rajongók és érdeklődők kommentelnek, hanem meglehetősen rosszindulatú egyének is. 

A The Guardian cikke szerint a Kensington-palota személyzetének azon része, akik a közösségi oldalak működtetésével foglalkoznak, hetente több órát tölt azzal, hogy a szexista, rasszista vagy épp fenyegető kommenteket törölje. Azt azonban hangsúlyozták, hogy a királyi családot kritizáló kommenteket nem törlik. 

A rasszista kommenteket főként az amerikai származású Meghan hercegné kapja, akinek egyik fotója alá tavaly valaki késeket ábrázoló emojikat rakott, amelyet fenyegetésként lehet értelmezni. 

Az is előfordul, hogy a két hercegné rajongótábora fordul egymás ellen, és ők kezdenek vad acsarkodásba. A dolog odáig fajult, hogy segítséget kértek az Instagram üzemeltetőitől az ügyben.

Katalin és Meghan hercegné kapják a legtöbb negatív kommentetForrás: Pool/Samir Hussein/2018 Samir Hussein/Pool/Samir Hussein