Magda Marinkót, a hírhedt szerb származású sorozatgyilkost Magyarország egyik legveszélyesebb bűnözőjeként tartják számon. A férfi állítólag halállistát vezet, amelyen szerepel az őt elfogó nyomozócsoport vezetője, Kovács Lajos is.

Magda Marinkó a szülővárosában, a Szabadkai Halálkommandó néven elhíresült csoport tagjaként követte el gyilkosságainak egy részét, de vállalt bérgyilkosságokat is. Magyarországon négy gyilkosságot tudtak rábizonyítani, de sokak szerint ő követte el a 42 éves szegedi cukrász, Z. Nagy B. és családjának meggyilkolását is. Ez alól a vád alól azonban felmentették. A férfi jelenleg a Szegedi Fegyház és Börtön HSR (hosszúidős speciális rezsim) körletének falai közt tölti életfogytiglani szabadságvesztését.

Magda MarinkóForrás: tenyek.hu

Magda Marinkó elítélésekor még nem volt lehetőség a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására, így az életfogytiglani szabadságvesztést kapta. Legkorábban 2020-ban megvizsgálhatják Magda feltételes szabadlábra helyezésének lehetőségét, de nem valószínű, hogy szabadlábra kerül. A börtönben a sorozatgyilkos állítólag halállistát készít, amelyen rajta van az őt elfogó nyomozócsoport vezetője, Kovács Lajos is. "Semmiféle félelem nem volt, és most sincs bennem Magda Marinkóval kapcsolatban. Persze tudok róla, hogy felírt, ahogy tette többek között a saját ügyvédjével is. Gondolom, az elmúlt 25 év alatt elmúlt belőle a harag, máshova kerültek a hangsúlyok az életében. Ahogy én emlékszem rá, egy nagyon komoly fizikumú ember, akinek jó volt a humora, valamint szépen rajzolt. A személyisége többi részéről pedig a tettei mindent elmondanak" – mondta a Blikknek a nyomozó.

Dúsgazdagon szabadulhat jövőre a délvidéki halálosztó, Magda Marinkó


A szegediek sosem fogják elfelejteni Magda Marinkót és szörnyű tetteit. A délvidéki halálosztó jövőre szabadulhat, dúsgazdagon. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!