Porral kevert eső hullhat ránk, nem ússzuk meg az ablakpucolást

eső Országos Meteorológiai Szolgálat csapadék OMSZ saras eső Szahara
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autónkat és az ablakokat is le kell majd mosnunk a hamarosan Magyarországon fellépő időjárási jelenség miatt. Szaharai eredetű por érkezik majd hazánk fölé, amely ki is mosódhat a várható eső miatt. 

Autósoknak és háziasszonyoknak bizonyára rossz hír a hétvégén fellépő időjárási jelenség, ugyanis szivaccsal eshetünk majd neki az ablakoknak és az autóknak is.

A hétvégén, különösen vasárnap számíthatunk arra, hogy jelentősebb mennyiségű szaharai eredetű por érkezzen hazánk fölé, és mosódjon ki a várható esővel együtt, összekoszolva ezzel az autók karosszériáját, ablakokat, illetve szerencsésebb esetben narancssárga naplementét is eredményezhet – írja Facebook-posztjában az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt is leírják, hogy az így keletkező saras eső téliesebb viszonyok között vörösre színezi a hópelyheket, innen ered a "piros hó" kifejezés is, amelyet a "Majd ha piros hó esik" közmondásból ismerhetünk. Leszögezik viszont, hogy a jelenség egyáltalán nem olyan ritka, mint amilyenre a mondásból gondolhatnánk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.