Andy Vajnának sok ötlete volt még, amiket sajnos már nem tudott megvalósítani. Megfilmesítette volna például a Beatrice történetét.

Andy Vajna halála mindenkit meglepett, főleg azért, mert még tervei voltak. A hozzá közel állók tudhatták ezt a legjobban, arra készült, hogy egy zenés filmet készítsen, méghozzá Nagy Feró együttesének, a Beatricének a történetéből.

Andy Vajna filmre vitte volna a Beatrice történetétForrás: MTI/Balogh Zoltán

„Elmentem hozzá, beszéltünk róla. Érdekelte is a dolog, hogy egy, a Beatricéről szóló filmet csináljunk együtt. Bólintott rá, aminek én akkor nagyon örültem” – mondta a Blikknek Nagy Feró. Az együttes történetéből színdarab fut jelenleg, méghozzá nagy sikerrel. Elhívtam Andyt, hogy jöjjön el, nézze meg az előadást. A darab a könyvem vázlata alapján játszódik, élő zenével, engem Kurkó Józsi alakít. A tragédia viszont közbeszólt, már nem tudott eljönni. Rá én barátként tekintek, persze ő olyan nagy formátumú ember volt, hogy vele kapcsolatban számos 'nagy barát' előbukkan utólag, de én úgy gondolom, elmondhatom: valóban jó kapcsolatban voltunk. Sosem értettem a negatív felhangokat, szerintem örüljünk neki, hogy a világban jó hírünket vitte, és amióta ő foglalkozott a magyar filmekkel, két Oscar-díj csak beszaladt. Ez biztos nem véletlen” – tette hozzá Feró.