Cinthya Dictator nem akarja tabuként kezelni a depresszióját, és azt sem, hogy pszichiátrián járt. Szerinte így is sokan vannak, akik ezt nem veszik komolyan.

Cinthyan Dictator megjárta a pszichiátriát azért, hogy leküzdje a szorongását. Elárulta, nagyon jót tett neki a kezelés, de problémának tartja, hogy sokan nem veszik komolyan a depressziót.

Cinthya Dictator vallott a depressziójárólForrás: Cinthya Dictator

Körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdődött az, hogy nagyon durván elkezdtem szorongani, nagyon nehezemre esett kimenni a lakásból, és folyamatosan gyakorlatilag féltem, paranoiás gondolataim voltak.  Ezért pszichiáterhez fordultam, kaptam is gyógyszert, de a környezetem nyomására úgy döntöttem, hogy nem fogom bevenni. Mindenki félt nyilván ettől, nehogy változtasson a személyiségemen, viszont én nem tudtam kijönni ebből a szorongásból. Ennek az lett a kimenetele, hogy bekerültem a kórházba. Egyébként jó, hogy így történt, mert kaptam segítséget. Elég sokféle terápiás kezelés volt ott a pszichiátrián. Nagyon hálás vagyok, a betegtársaimnak is (...) – mondta Cinthya, aki köszönetet mondott a barátainak, a szüleinek és a tanárainak is. – Az gondolom, hogy ma nagyon nagy divatja van ennek a pozitív gondolkozás propagandának, és van az a pont, amikor nem segít, és nem tudod irányítani a gondolataidat. Nálam eljött ez a pont.  Sajnos nagyon sok családban szerintem nem veszik ezt komolyan"  – tette hozzá a Fókusznak Cinthya. Elárulta, a mentora javasolta, hogy vegye videóra az érzéseit, hogy később visszanézhesse, és lássa, mennyire erős. Ezt hozta később nyilvánosságra, bár eredetileg nem ezzel a céllal készültek a videók. Úgy döntött azonban, hogy nem akarja titkolni, és úgy érezte, neki erről beszélnie kell, hogy az emberek komolyan vegyék a szorongást és a depressziót.