Andy Vajna jó barátja volt John McTiernan rendező, aki most egy előadás miatt érkezett Budapestre. Megható szavakkal búcsúzott a producertől. 

John McTiernan filmrendező nagyon jó barátságot ápolt Andy Vajnával, aki egyedi jelenség volt Hollywoodban is. Egy munkaebéden ismerkedtek meg egymással, és támasza volt a nehéz időkben is, amikor a producer fia eldobta magától az életét. Andy Vajna soha nem heverte ki fia halálát, de fájdalmát nem mutatta.

Megható szavakkal emlékezett meg barátja Andy VajnárólForrás: MTI/Balogh Zoltán

"Nehéz szívvel jöttem Budapestre, mert alig négy hete épp útban voltam ide Andyhez, amikor a haláláról értesültem.  Előző nap még felhívott Párizsban, és a jelét sem éreztem annak, ami bekövetkezett.  A Puskás-filmtervvel kapcsolatban akart volna velem konzultálni, és örültünk, hogy végre találkozhatunk. Az elmúlt pár évben valahogy mindig akkor voltam Európában, amikor ő Amerikában, és fordítva. Úgy gyászolom, ahogy csodálni kezdtem: emberként. Ebből a szempontból is egyedi volt, Hollywoodban és a hazájában is letette a névjegyét – árulta el a rendező a Blikknek. – Az a barátja voltam, akivel bolondságokat csinált. Motoroztunk, és még Wyomingban is pecáztunk" – tette hozzá. John McTiernan azon kevesek egyike volt, aki a rossz időkben is mindig ott volt Andy mellett, akkor is, amikor a producer fia, Justin eldobta magától az életét. "Andy éveken át szenvedett, de nem mutatta. Erre is képes volt. Pedig a szíve megszakadt, és az enyém is. Többször is részt vettem Justin keresésében, miután valami miatt feldühödött, és meglógott. Andyvel éjszakákat töltöttünk Los Angeles utcáin. Egyszer magam javasoltam, induljunk a keresésére, és hajnalban meg is találtuk az autóját, meg őt is. Sajnos, nem ez volt az egyetlen éjszaka. Éveken át megtett érte mindent, ami lehetséges volt, de el kellett temetnie. Erre nincsenek szavak..." – mondta a producer, aki évekkel ezelőtt találkozott Andy Vajnával utoljára Los Angelesben. "Jó pár éve történt. Kórházi kezelésre érkezett, felhívott, együtt ebédeltünk. Kézben tartotta a betegségét, különösen ügyelt rá, nem is volt vele konkrét problémája. Őt nem a betegsége vitte el! Sokat rágtam a fülét, hogy hagyjon fel a dohányzással, ezért csak egy szál fehér virággal vettem végső búcsút. Büszke vagyok, hogy a barátja lehettem" – mondta.