Egy hosszú szárnyú bálna tetemét találták meg a brazíliai Marajó-szigeten. A tudósok madárlesre indultak, az állatokat követve bukkantak rá az elpusztult állatra az erdőben. Többféle elképzelés látott napvilágot a bizarr esettel kapcsolatban.

Egy tudóscsoport a madarak röptét követve hosszú szárnyú bálna tetemére bukkant a brazíliai Marajó-sziget erdejében. Arra, hogy hogyan került a bálna a partra, viszonylag egyszerű a magyarázat. Valószínűleg az apály-dagály jelenséget kell érte okolni. Az azonban nem tisztázott, hogya a hosszú szárnyú bálna mit keresett azon a környéken, hiszen ebben az évszakban az Antarktisz környékén kellene úsznia. 

A The Guardian cikke szerint megkezdték a 8 méter hosszú tetem vizsgálatát. Valószínűnek tartják, hogy a part közelében kereshetett élelmet, ahol akár nagy mennyiségű műanyag elfogyasztása is okozhatta a fiatal egyed halálát. 

A Bicho d'Água Intézet munkatársai szerint a bálna elsodródhatott az anyjától egy vihar következtében, halálának oka nem tisztázott, de akár hajónak is ütközhetett.