Majdnem 500 métert zuhant néhány másodperc alatt Emiliano Sala gépe

Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard -
Emiliano Sala zuhanás repülőgép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emiliano Sala Franciaországból Walesbe tartott egy magánrepülővel, de a gép nem ért célba. Mint kiderült, a pilóta súlyos mulasztásokat követett el. 

A 28 éves focistának a La Manche-csatorna felett veszett nyoma magánrepülőjével, a gép Franciaországból a walesi Cardiffba tartott, de már nem érkezett meg. Több száz métert zuhant néhány másodperc alatt a repülő, amelynek pilótája, David Ibbotson több mulasztást is elkövetett.

Emiliano Sala Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

Kiderült, hogy egyáltalán nem volt engedélye fizető utasok szállítására, ráadásul

nem volt eléggé körültekintő a felszállás előtt a műszerek átvizsgálásánál.

Tette mindezt annak ellenére, hogy tudta, a műszerek könnyen meghibásodnak, hamis magassági adatokat mutatnak, és könnyen lefagynak.

Ezért azt sem lehet tudni, hogy a zuhanás idején valós magassági adatokat mutattak-e a műszerek. A legutóbbi információk szerint a La Manche-csatornába csapódott gép egy 180 fokos fordulat után mindössze 20 másodperc alatt 488 métert zuhant – írja a The Guardian. A légi katasztrófák nyomozásáért felelős (AAIB) szerv szerint a repülő nem tudott egyenesen haladni Franciaország és Wales között, majd teljesen irányíthatatlanná vált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.