Emiliano Sala Franciaországból Walesbe tartott egy magánrepülővel, de a gép nem ért célba. Mint kiderült, a pilóta súlyos mulasztásokat követett el. 

A 28 éves focistának a La Manche-csatorna felett veszett nyoma magánrepülőjével, a gép Franciaországból a walesi Cardiffba tartott, de már nem érkezett meg. Több száz métert zuhant néhány másodperc alatt a repülő, amelynek pilótája, David Ibbotson több mulasztást is elkövetett.

Emiliano SalaForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

Kiderült, hogy egyáltalán nem volt engedélye fizető utasok szállítására, ráadásul nem volt eléggé körültekintő a felszállás előtt a műszerek átvizsgálásánál. Tette mindezt annak ellenére, hogy tudta, a műszerek könnyen meghibásodnak, hamis magassági adatokat mutatnak, és könnyen lefagynak.

Ezért azt sem lehet tudni, hogy a zuhanás idején valós magassági adatokat mutattak-e a műszerek. A legutóbbi információk szerint a La Manche-csatornába csapódott gép egy 180 fokos fordulat után mindössze 20 másodperc alatt 488 métert zuhant – írja a The Guardian. A légi katasztrófák nyomozásáért felelős (AAIB) szerv szerint a repülő nem tudott egyenesen haladni Franciaország és Wales között, majd teljesen irányíthatatlanná vált.