Kovács Patrícia mindenkit meglepett, amikor bejelentette a válását, de úgy érzi, ez volt a legjobb döntés. 

Kovács Patrícia kilenc év után vált el férjétől, Gusztos Pétertől, de nem volt könnyű döntés. Egy évig küzdöttek, hogy rendbe hozzák a problémáikat, de nem sikerült.

Kovács Patrícia szerint a válás volt a jó döntésForrás: Viasat3

„Amikor kiderült, hogy bajok vannak, az volt a közös döntésünk, hogy menjünk el a falig. Mert hogy ha egyszer Hanna (a közös gyermekük) felnő, és megkérdezi, hogy megtettetek-e mindent, akkor azt tudjuk mondani, hogy mi megpróbáltuk. Tehát lehúztunk egy kőkemény évet úgy, hogy mindketten tudtuk, itt most azért dolgozni kell... Határidő nem volt, igyekeztünk megpróbálni mindent. Azt gondolom, hogy nem adtuk fel” – idézi a Bors Kovács Patríciát, aki Jakupcsek Gabriellának beszélt a problémáikról. A színésznő úgy érzi, ennél többet nem tehettek volna, ráadásul most minden jobb. Hozzátette, szerinte ilyen helyzetekben nincs jó döntés, a kisebbik rosszat kell választani.

„Nagyon fontos, hogy nekünk jól működtek a hétköznapjaink. Köztünk nem voltak viták, az egész egy nagyon baráti, testvéri kapcsolattá vált, és hát ez volt az a pont, amikor azt éreztük: ehhez még fiatalok vagyunk egy kicsit. (...) Mivel végül mindhárman, Péter, Hanna és én is jól jöttünk ki ebből, szerintem bátran merni kell változtatni, hiszen ez az egy életünk van. És igenis ki lehet jól jönni egy ilyen szituációból, ez a történet szereplőin múlik (...) A döntésemet nem befolyásolta, hogy pici gyermekünk van. Péterrel mindig mindenben egyetértettünk, már ami a gyermeknevelési elveket illeti, tudtam, hogy jó apa lesz a válás után is, mert fontos, hogy a gyereknek aktív apukája legyen, bármi történik” – árulta el a színésznő.