Pataky Attila folyamatosan mesél ufóélményeiről, nyíltan és őszintén osztja meg a nyilvánossággal a földönkívüliekkel történt találkozásait. Az ufókutatók azonban ezt nem nézik jó szemmel.

Az EDDA frontembere alaposan magára haragította az ufókutatókat, mert szerintük nem vet rájuk jó fényt, hogy Pataky az ufótörténeteivel haknizik a nyilvánosság előtt.

Knoll Gyula nyugalmazott rendőrezredes vadászpilótaként többször is találkozott már idegen lényekkel, ebben a témában több könyv és megannyi cikk is fűződik a nevéhez. 

Pataky AttilaForrás: MTI/Illyés Tibor

"Amit Pataky Attila csinál, az már túlzás. Egyfolytában ezzel szerepel, és a viselkedésével a komoly kutatókat járatja le, akik hamar rájönnek, hogy az illető nincs otthon a témában, csak fényezi magát. Bevonja már az élettársát és másokat is, mindenkire hivatkozik, pedig a valódi érintettek, akik találkoztak idegenekkel, szerények, nem hivalkodnak. Pataky a szórakoztató műfajban szép sikereket ér el, de az utóbbi időkben már saját magát is lejáratja" – magyarázza a Borsnak Knollaki 1959-ben Kaposvárnál, 1960-ban pedig a Kaszpi-tenger környékén, az iráni határnál találkozott idegenekkel, akik az utóbbi esetben rövid időre a gépén kikapcsolták az áramellátást.

 

A lap természetesen Pataky Attilát is megkérdezte az ügyben, aki így reagált:

"Engem egyáltalán nem érdekel a véleményük, és úgy vélem, hogy aki negatívan áll hozzám, annak valami más baja is van. Olvastam Knoll Gyula néhány munkáját, de soha nem ítéltem meg, hogy igaz-e, vagy sem, mert nem voltam ott, ahogy emlékeim szerint ő sem volt ott, amikor én éltem át dolgokat. Szubjektív alapon csomó mindent tudok, érzek és láttam. Ő hogy tudja „tudományos" alapon megítélni az én élményeimet, amikor életünkben nem beszéltünk egymással? Ennyi erővel én sem hihetném el azt, amit Knoll Gyula szokott írni vagy mondani, hiszen feltétel nélkül, hitelt érdemlően egyiket sem lehet bizonyítani."