Németh Lajosnak viszonylag jó hírei vannak: míg március 15-én szükség lehet az esernyőkre, szombatra és vasárnapra a felhők elvonulnak és igen enyhe idő lesz.

Németh Lajos a Hármashatár-hegyről jelentkezett be a TV2 reggeli műsorában. Az időjós elmondta, tegnap orkán erejű széllel érkezett meg hozzánk a hideg levegő, és ma éjszaka volt, ahol mínusz 7 fokot is mértek. Szerencsére a hosszú hétvégére változik a helyzet, ennél szebb napok várnak ránk.

El lehet tenni a télikabátokat a hétvégére, mert ennek a hideg levegőnek megszűnik az utánpótlása és a szél is mérséklődik. Nem lesz szélcsendes időnk a hétvégén, de már nem északi-északnyugati irányból érkezik a levegő, hanem a déli-délnyugati szél egyre enyhébb levegőt sodor ide a Kárpát-medence térségébe. Szombaton és vasárnap 15, majd 20 fok körüli hőmérsékletben bízhatunk. A pénteki nap egy kicsit szomorúbb lesz időjárási szempontból, hiszen nedves és meglehetősen hideg levegő lesz fölöttünk, ezért esernyős időben lesz részünk. Tehát aki március 15-én szabadtéri programot tervez, annak mindenképpen esernyő, esőkabát szükséges, de szombatra és vasárnapra az esőfelhők elvonulnak.”