A legbátrabb párosban is feltűnt Dietz Guszti elárulta, neki is volt tapasztalata a szcientológiával: így próbálták meg behálózni. 

Curtis állítólag a szcientológiai egyház elvonóján próbált túljutni a függőségén, most pedig kiderült, hogy nem ő az első ismert függő, akit megpróbáltak behálózni. Laky Zsuzsi férjének, Dietz Gusztinak – aki szintén drogfüggő volt – is volt tapasztalata az egyházzal. Neki a sport segített végül a leszokásban, de elárulta, hogyan próbálták meg behálózni az egyház tagjai.

Guszti a szcientológusokról beszéltForrás: FEM3


„A drogproblémáim után újra akartam építeni az életemet. Kitanultam egy szakmát az üzleti világban, amiben el is helyezkedtem.  A munkahelyemen találkoztam néhány emberrel, akikkel hamar jó kapcsolatba kerültem.  Nem tudtam, hogy ők is közéjük tartoznak. Hamar összebarátkoztunk, de egyre furcsább lett a kapcsolatunk. Rövid időn belül úgy csináltak, mintha egy család lennénk. Mindenhová el akartak vinni, ahová ők járnak. Folyton különféle programokra hívtak. Aztán egy nap az egyik ilyen baráti összejövetelen megkérdezték, hogy hallottam-e a szcientológusokról.  Akkor még, bevallom, semmit sem tudtam róluk, de mivel szimpatizáltam az új barátaimmal, és mert annyira akarták, hogy menjek el velük egy gyűlésre, kíváncsiságból elmentem meghallgatni, hogy mi is ez az egész" – kezdte a történetét Dietz Guszti a Ripostnak. Ledöbbent attól, amit ott látott.
„Egészen elképesztő volt számomra ez a találkozás.  A szcientológiánál nagyobb ostobaságot én még életemben nem tapasztaltam. Az istentiszteleten bibliai alapon beszéltek mindenről, de valahogy teljesen más megvilágításban, mint egy, úgymond, hagyományos misén. Aztán a végén – soha nem fogom elfelejteni – mindenkit felszólított a vezető, hogy adjunk pénzt.  A mai napig emlékszem a mondataira: És adjatok, mert boldog a szíve annak, aki adhat, de ne a legkisebb összegért nyúlj, mert azt az ördög sugallja. A legnagyobbat vedd ki, mert az az isteni gondolat! Nem akartam elhinni, de ezután több ember megjelent zsákokkal. A mellettem álló férfi az óráját vette le, és a komplett pénztárcáját is beledobta. Aztán odajöttek hozzám, és várták, hogy adakozzak, de elhajtottam őket.  Mindig is hittem Istenben, de ez nem kapcsolódott semmilyen egyházhoz. Nem is értem, milyen jogon képesek ezt a maguk javára fordítani, de mind közül a szcientológusok a legdirektebbek. Más egyházak így nem szólítanak fel adakozásra. És bár nem tartom magam egy géniusznak, az egész előadás szó szerint bántotta az intellektusomat. Szégyenérzetem volt, amikor láttam az emberek révületét,  amint áhítattal pakolják bele a zsákba minden értéküket, miközben letakarták a fejüket, és simogatták őket, hogy még jobban átjárja őket az isteni tudat. Döbbenetes és rémisztő volt" – mondta Guszti.