Újabb fordulat következett be az eltűnt villanyszerelők ügyében. Az egy éve előzetes letartóztatásban ülő É. Imrét most úgy tűnik, kiengedik. Felesége finom ételekkel várja haza, ám az áldozatok családjai nem örülnek. 

Hazaengedhetik a börtönből É. Imrét, az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával gyanúsított férfit, aki egy évet ült előzetes letartóztatásban. A villanyszerelőket, Orlik Vilmost lassan négy, Mácsik Zoltánt egy éve nem látta a családja. 

A Bors cikke szerint a Győri Járásbíróságon az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel meggyanúsított É. Imre letartóztatását megszüntették. Leghamarabb csütörtökön mehet haza, lábán nyomkövetővel, négy hónapra. 

É. Imrét kiengedhetik a börtönből – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Az indoklás szerint a megalapozott gyanú, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll, de az egyéves időre tekintettel az eljárás nehezítésének veszélye már nem vehető figyelembe – írja a Bors. A döntés még nem végleges, az ügyész fellebbezett. Ezek szerint csütörtökig még változhat a döntés. 

„A szívem nagyon örül és várom már, hogy ne csak a gyerkőcöknek csináljak ebédet, hanem a férjemnek is. Egy finom étellel és sok öleléssel, szeretettel fogom várni itthon. Sokan nem számítottak volna rá, hogy hazaengedik, de végre győzött az igazság” – mondta a lapnak É. Imre felesége. 

Ám az áldozatok családjai már nem ilyen boldogok. „Úristen! Zoltán eltűnése kellett ahhoz, hogy a férjemmel is foglalkozzanak. Még átölelni, sőt eltemetni sem tudjuk a férjeinket, felháborító, hogy a feltételezett gyilkosukat pedig hazaengedik a családjához” – mondta Orlik Vilmos felesége, akinek férje négy évvel ezelőtt tűnt el. A döntésbe Mácsik Zoltán felesége sem képes belenyugodni.