Rendőr akar lenni: az utcai lámpa fénye alatt írja a leckéjét a 12 éves kisfiú

villanyfény iskola villany rendőr Peru tanulás lecke szegénység Moche
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A térfigyelő kamerákon keresztül vették észre a rendőrök a 12 éves Víctor Martínt, aki az utcai lámpa fénye alatt írta a leckéjét. Mint kiderült: annyira szegények, hogy nem tudják beköttetni a villanyt. 

"Szeretnék segíteni a családomnak, és felemelni őket. Rendőr szeretnék lenni, hogy megállíthassam a korrupciót" – mondta egy interjúban a 12 éves Víctor Martín, aki a perui Moche nevű településen él.

A kisfiúra a rendőrök lettek figyelmesek a térfigyelő kamerák képein keresztül. Esténként ugyanis az utcai lámpa fénye alatt írta a házi feladatát. A videót feltették az internetre, amely vírusként terjedt.

Az Oddity Central cikke szerint a fiú édesanyja elmondta: olyan szegények, hogy nem tudják beköttetni a villanyt. "Egy nap a fiam azt mondta, hogy nem fogja még egy este gyertyafénynél írni a leckéjét, inkább kimegy az utcára" – mondta az édesanya. Elárulta, hogy a fia mindennap segít a házimunkában, és a pásztoroknak is, a házi feladatát este tudja megírni.

A hír hallatán meglátogatta őket a helyi polgármester, aki megígérte, kifizeti nekik a villanyórát. Az azonban kérdés, hogy utána mi lesz a fiúval, akinek mindene a tanulás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.