Az Országos Meteorológiai Szolgálat 5 megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki: a jövő hét elején biztosan nem lesz jó idő. 

Északnyugatról érkezik hazánkba az a hidegfront, amely hazánk időjárását jelentősen befolyásolja majd az elkövetkezendő napokban. A Dunántúlon éppen ezért a mai nap folyamán erősen felhős, borult időre lehet számítani, több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Ezen a területen többfelé megerősödik a szél, a Nyugat-Dunántúlon viharossá is fokozódhat, illetve a zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. Ezek miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat 5 megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Északkeleten változóan felhős idő várható, csak estétől lehet minimális mennyiségű csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 14, keleten 24 fok körül alakul. Késő estére pedig 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Shutterstock

Hétfőtől tovább terjeszkedik a csapadékzóna, a Dunántúlon továbbra is túlnyomóan borult lesz az ég, keletebbre haladva pedig vékonyodó, szakadozottabb felhőzetre számíthatunk, északkeleten viszont még több órára is kisüthet a nap. Az ország nyugati és középső részén sok helyen várható eső, zápor, keleten pedig elszórtan jelentkezhet csapadék. A Dunántúlon viharos északi szél fúj majd, de országszerte erős lesz a szélmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 24 fok között várható, keletről nyugat felé haladva lesz egyre hidegebb.

A Dunántúlon élők keddre sem lélegezhetnek fel, az előző naphoz hasonlóan míg itt borult lesz az ég, keleten még napsütéses időszakokra is van kilátás. Ugyanakkor kedden már országszerte várható eső, az északkeleti, északi szelet erős vagy viharos lökések kísérik, és ezúttal is a Dunántúl nyugati részén lesz a legalacsonyabb a hőmérséklet. A legmelegebb órákban is legfeljebb 5-10 fok között lehet a hőmérő higanyszála az ország nyugati részén, míg keleten 20 fok körül is alakulhat a csúcshőmérséklet.