Zacher Gábort kérték fel egy évek óta húzódó ügyben szakértőnek: egy fiatal férfi kokaintúladagolásban hunyt el, a toxikológusnak pedig meg kell állapítania, a párja segíthetett-e volna a férfin.

Zacher Gábor szava lehet a döntő egy kokainos ügyben, ami már évek óta húzódik. Egy 31 éves férfi túladagolta magát, a halálos dózis ötszörösét vette be, nehogy lebukjon egy közúti ellenőrzésen. Párja az autóban és az otthonában is végig vele volt, a férfi anyja szerint fia még most is élne, ha a nő orvost hívott volna.

Zacher Gábor lesz az ügy szakértőjeFotó: Polyak Attila/Origo

„A fiam hosszú ideig szenvedett, üvöltött a fájdalomtól, a párja mégsem csinált semmit” – mondta a Blikknek az anya. A férfi egykori párjának ügyvédje szerint semmi nem bizonyítja, hogy a védence tudta volna, a férfi drogot vett be. Hozzátette, 3 szakértő is megállapította: a nő nem ismerhette fel a túladagolás tüneteit.

Másként vélekedik azonban dr. Györei Péter, az anya ügyvédje. Felháborító, hogy az eddig eljárt orvosszakértők szakvéleményükben pusztán feldobottságot, másnaposságot emlegettek. Ugyanígy elképesztő, hogy a szakemberek szerint elképzelhető, hogy az Attila mellett jelen lévő személynek még a halál előtti órában sem tűnt fel, hogy a férfi kokaintól szenved. Ezért indítványoztam olyan szakember kirendelését, aki gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik kokainmérgezéses esetek terén” – mondta, ezért kérte fel a bíróság Zacher Gábort.