Zacher Gábor zárhatja le a kokaintúladagolásos ügyet: őt rendelték ki szakértőnek

drog kokain toxikológus Zacher Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zacher Gábort kérték fel egy évek óta húzódó ügyben szakértőnek: egy fiatal férfi kokaintúladagolásban hunyt el, a toxikológusnak pedig meg kell állapítania, a párja segíthetett-e volna a férfin.

Zacher Gábor szava lehet a döntő egy kokainos ügyben, ami már évek óta húzódik. Egy 31 éves férfi túladagolta magát, a halálos dózis ötszörösét vette be, nehogy lebukjon egy közúti ellenőrzésen. Párja az autóban és az otthonában is végig vele volt, a férfi anyja szerint fia még most is élne, ha a nő orvost hívott volna.

Zacher Gábor lesz az ügy szakértője Fotó: Polyak Attila/Origo

„A fiam hosszú ideig szenvedett, üvöltött a fájdalomtól, a párja mégsem csinált semmit” – mondta a Blikknek az anya. A férfi egykori párjának ügyvédje szerint semmi nem bizonyítja, hogy a védence tudta volna, a férfi drogot vett be. Hozzátette, 3 szakértő is megállapította: a nő nem ismerhette fel a túladagolás tüneteit.

Másként vélekedik azonban dr. Györei Péter, az anya ügyvédje.

Felháborító, hogy az eddig eljárt orvosszakértők szakvéleményükben pusztán feldobottságot, másnaposságot emlegettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.