Felháborodtak az emberek, amiért a nemzeti park hagyott elpusztulni 5 kisgólyát

elpusztult gólya fióka madármentés Duna-Dráva Nemzeti Park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy bogyiszlói bekamerázott fészek kisgólyái elpusztultak a nézők szeme láttára, ezért dühöngnek az emberek. A Duna-Dráva Nemzeti Park úgy döntött, nem avatkoznak bele a természet rendjébe, hiába próbáltak a madármentők segíteni.

Nagy felháborodást keltett öt kisgólya elpusztulása. Egy bekamerázott bogyiszlói fészekben történt meg a baj, a sok eső ugyanis megállt a fészekben, a fiókák pedig megfulladtak. A tusájuk és a gólyaszülők próbálkozásai élőben láthatóak voltak, éppen ezért a Fióka- és Madármentők megpróbálták megszervezni a segítséget, de a Duna-Dráva Nemzeti Park úgy döntött, nem avatkozhatnak bele a természet rendjébe.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság célja a természet törvényeinek elfogadása és tiszteletben tartása. A természet, ha hagyjuk szabadon működni, képes tolerálni az ilyen rossz eseményeket" – írták a többi között közleményükben a Facebookon. A Ripost elérte a park igazgatóságát. „Nem állíthatunk minden egyes fészekhez egy őrt, hogy felügyelje a madarakat. Nemrég arra is példa volt, hogy ugyancsak a természetes szelekció részeként halálra szurkáltak gólyaszomszédjai egy tojásokra vigyázó madarat. Ez természetes folyamat, ahogy a róka is elkapja az aranyos nyuszikat, a rókát pedig akár egy sas is elpusztíthatja, ha éhes" – mondta a lapnak Závoczky Szabolcs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.