Talán soha nem várta még annyi ember egy sorozat fináléját, ahány a Trónok harcáét. Ezért aztán hatalmas nyomás nehezedett az alkotókra, és bár mindenkinek nem lehet megfelelni, a sorozat befejezése sokakat bosszant. Főként az indítékok kibontása hiányzik az embereknek. Vigyázat, aki nem látta az utolsó részt, az ne olvasson tovább. Spoiler!

Dany megőrüléseDaenerys Targaryen nagyon hosszú utat tett meg, és sok mindenen ment keresztül, mielőtt a cél előtt elbukott volna. A teljes elborulása valahol érthető, de több magyarázatra szorult volna, és talán a belső vívódásából is igényeltek volna a nézők némi részletet, így ugyanis nagyon elkapkodottnak és indokolatlannak tűnik ez a fordulat.

Emilia ClarkeForrás: HBO

A sárkányok erejeKét sárkánnyal indult harcba Dany az utolsó évadban, a Holtak serege ellen azonban nem tudott kettővel sem olyan pusztítást végezni, mint végül eggyel. A motiváció hiányzott? A mások ellen az emberiség megmaradása volt a cél, míg a Cersei seregeivel szemben vívott csatában a hét királyság megszerzése. Utóbbi sokkal fontosabb volt számára, mint az, hogy legyenek emberek, akik fölött uralkodhat?


Arya elismeréseHabár Arya sosem vágyott hatalmas figyelemre, miután végül is ő mentette meg az emberiséget, kicsit nagyobb elismerést érdemelt volna tettéért. Ezzel szemben azt az egy alkalmat kivéve, amikor Dany rá emelte a poharát, szinte említést sem tesznek arról, hogy tulajdonképpen miatta maradt életben mindenki – írja a Nuus.


Jon Snow karaktereHavas Jon sokak kedvence volt, de az utolsó évadban mintha elvesztette volna férfiasságát. Korábban is sokan befolyásolták cselekedeteit, de ha Tyrion nem nyitja fel a szemét Danyvel kapcsolatban, akkor talán végig szolgálta volna a királynőt...