Dolly már 40 éve van a pályán, ám annak ellenére, hogy elmúlt 70 éves, még mindig energikus. Nem is foglalkozik a korával, de azért a születésnapján elérzékenyült.

Dolly a huszonéveseket megszégyenítő energiával áll a színpadon már 40 éve. Az énekesnő elmúlt 70 éves, de nem foglalkozik a korával. A tavalyi születésnapján azért elérzékenyült, alig bírta könnyek nélkül.

Dolly elérzékenyült a születésnapjánForrás: MTI/Zih Zsolt

Tavaly igaz barátaim és új és nagyszerű kollégáim meglepetésbulit szerveztek nekem. Különleges nap volt, kavarogtak bennem az érzelmek, hiszem életemben először volt ilyenben részem, és bevallom, hogy a végtelen öröm mellett nagyon nehéz volt megállni, hogy ne bőgjem végig. Megható és csodálatos volt, soha nem fogom elfelejteni, egy meghatározó élményt és útravalót kaptam tőlük” – idézi a Kiskegyed interjúját a Blikk Rúzs. Hozzátette, nem foglalkozik a korával. „Szerintem nem az évek száma, hanem a mentalitás a lényeg. Láttam én már olyan fiatal lányt, aki érett, fáradt néniként viselkedett, és a volt némettanárnőm 75 éves kora ellenére olyan volt, mint egy tinédzser, éppen ezért nem foglalkozom az életkorommal, sőt többször előfordult, hogy hivatalokban, amikor rákérdeztek, ki kellett számolnom. Egyébként azt mondják, aki sokat foglalkozik a korával, az hamar megöregszik” – mondta Dolly, aki azt is elárulta, honnan meríti erejét. „A szüleim is sokkal fiatalabbnak látszottak a koruknál, úgy 20-30 évvel, náluk is megrökönyödtek, amikor kiderült, mennyi idősek. Persze azért az is sokat számít, hogy egész életemben sportoltam. Úsztam, atlétikáztam, művészi tornára jártam, kézilabdáztam, kosaraztam, majd vitorláztam, és nagyon sokáig lovagoltam. A mai napig megpróbálok egészségesen étkezni, és még mindig iszom a búzafűlevet. Lépcsőn gyalog megyek, ahol lakom, ott lejtős a telek, tehát már az is felér egy sportteljesítménnyel” – fejtette ki az énekesnő.