Mindenféle kényelem nélkül, de határtalanul boldogan éli az életét Margaret Gallagher: senki kedvéért nem változtatna. 

Amikor Margaret Gallagher megszületett az ír határ közelében, egyáltalán nem volt szokatlan, hogy a családok közművek nélkül élték mindennapjaikat. Sem vezetékes víz, sem villany, sem gáz nem volt, és amikor elérkezett a modernizálás ideje, Margaret családja akkor sem tudott élni a lehetőséggel. A nő anyja elhunyt, és édesapja egészsége sem volt megfelelő, így nem tudták előteremteni a szükséges pénzt.

Margaret Gallagher áram és víz nélkül él, és ezen senki kedvéért nem változtatnaForrás: Youtube/Ulster Architectural Heritage

A 77 éves Margaret egyike azoknak az idős embereknek, akik modern kényelem nélkül élnek a mindennapokban. Nyílt lángon kell főznie, vizet pedig naponta 10-szer kell felhúznia a kútból. „Úgy élek, ahogy az atyáim, akik itt hagyták a lábnyomukat. Ez elég jó volt a népemnek, szüleimnek, nagyszüleimnek, akik 1887-ben vették a házat – így tisztelgek előttük" – mondta Margaret, aki szeret így élni. Senki kedvéért nem fogok változtatni. 

Margaret Gallagher háza, amelyet a nagyszülei még 1887-ben vettekForrás: Youtube/Ulster Architectural Heritage

Van saját személyiségem, saját identitásom, és ez a ház megtestesíti azt, aki és ami én vagyok" – mondta Margaret, aki szerint a fiatalok tanulhatnának ebből az életmódból, ahelyett, hogy mindenből nagyobbat, fényesebbet akarnak – írja a BBC. „Hallod a madarak csicsergését reggel, gyönyörű a kilátás, nyugalom és béke van – ezek olyan dolgok, amiket nem lehet pénzben mérni – tette hozzá a 77 éves asszony. – Legyél elégedett azzal, amid van" – üzenete mindenkinek Margaret.