Dunai hajóbaleset: eltemették a Hableány-katasztrófa két áldozatát

Forrás: AFP/Ferenc Isza -
Hableány Dunai hajóbaleset áldozat katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dunai hajóbaleset négy halálos áldozatát már hazaszállították Dél-Koreába, kettejüket pedig már el is temettek. A férfi és a nő egy párt alkottak – írja a Yonhap dél-korai hírügynökség.

A baleset négy halálos áldozatának családja hétfőn reggel érkezett meg Szöulba Budapestről. Ők az elsők, akik családtagjaik hamvait hazaszállíthatták. Két áldozatot azonnal, még a mai napon el is temettek. Egy hozzátartozójuk a reptéren így nyilatkozott: "Sosem gondoltam volna, hogy ez lesz az utolsó utazásuk. Imádkozom, hogy a mennyben is boldogok legyenek."

Dél-koreai gyászolók a Margit hídon Forrás: AFP/Ferenc Isza

A Hableány nevű termes hajó május 29-én este ütközött össze a Viking Sigyn nevű szállodahajóval. A hableány fedélzetén 35 utas volt, 33 dél-korai turista és a kétfős magyar legénység. Hét ember élte túl a katasztrófát, azóta 13 áldozat holtteste került elő a Dunából. Köztük volt a magyar matróz is.

A Hableány-katasztrófáról szóló cikkeinket itt találod.

Dunai hajóbaleset: intenzíven apad a folyó a fővárosban, ami kedvez a Hableány kiemelésénekhttp://www.life.hu/news/20190610-dunai-hajobaleset-intenziven-apad-a-folyo-a-fovarosban-ami-kedvez-a-hableany-kiemelesenek.htmlBudapestnél folyamatos, a korábban jelzettnél némileg intenzívebb apadás valószínűsíthető a Dunán – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfőn. NewsOrigoDunai hajóbaleset: újabb holttestet találtak a Dunában Érdnélhttp://www.life.hu/news/20190609-dunai-hajobaleset-ujabb-holttestet-talaltak-a-dunaban-erdnel.htmlMájus 29-án este 9 óra 15 perckor a Viking nevű szállodahajó nekiment a Hableány névre hallgató személyhajónak, amely 7 másodperc alatt elsüllyedt egy koreai turistacsoporttal a fedélzetén. 7 ember csodával határos módon túlélte a balesetet, 7 ember holttestét azonnal megtalálták, a többi áldozatot pedig folyamatosan keresik a hatóság emberei a Duna magyarországi szakaszán. News--Dunai hajóbaleset: újabb holttestet találtak Érdnélhttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-ujabb-holttestet-talaltak-erdnel.htmlÚjabb női holttestet találtak a Dunában Érdnél; vélhetően ő is a múlt heti hajóbalesetben vesztette életét – jelentette be az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztályának vezetője. News--Dunai hajóbaleset: továbbra is veszélyes körülmények között dolgoznak a búvárokhttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-tovabbra-is-veszelyes-korulmenyek-kozott-dolgoznak-a-buvarok.htmlTovábbra is nehéz és veszélyes körülmények között dolgoznak a Dunában a búvárok a múlt szerdai hajóbalesetben elsüllyedt Hableánynál – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni Híradójában. NewsOrigoDunai hajóbaleset: valószínűleg csak az ünnepek után emelhetik ki a Hableány roncsaithttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-valoszinuleg-csak-az-unnepek-utan-emelhetik-ki-a-hableany-roncsait.htmlNagy eséllyel csak az ünnepek után kezdődhet meg a Hableány roncsának kiemelése a Dunából – mondta Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ (TEK) osztályvezetője szombat délután. NewsOrigoDunai hajóbaleset: így tölti a mindennapjait a börtönben Jurij C., a Viking Sigyn kapitányahttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-igy-tolti-a-mindennapjait-a-bortonben-jurij-c-a-viking-sigyn-kapitanya.htmlAz ukrán hajóskapitány, Jurij C., aki a Viking Sigyn szállodahajót vezette a dunai hajóbalesetkor, egy budapesti fegyintézetben várja, hogyan alakul az ügye. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.