Többen megsérültek, amikor a nézők közé hajtott egy raliautó Tótkomlóson vasárnap – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Azt írták, hogy engedélyezett raliversenyt tartottak a belvárosban. A rendezvény záróprogramja közben, este háromnegyed hét körül egy versenyautó a nézők közé hajtott.
 

Tótkomlósi ralibalesetForrás: Origo


Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket – olvasható a közleményben.

Tótkomlósi ralibalesetForrás: Origo

Friss: Nagyon megrázta a komlósiakat, az érintetteket (barátokat, hozzátartozókat, az autósport rajongóit) és mindazokat, akik értesültek e szerencsétlen balesetről. A világhálón megy az adok-kapok, vannak, akik vizionálták, ebből bizony baj lesz (lehet), egy ilyen verseny nem a városba való – írta a beol.hu.

Mások szerint viszont az elmúlt tíz év bebizonyította, hogy van létjogosultsága ennek a rendezvénynek, mert rengeteg látogatót vonzott minden évben, mint ahogy idén is. Komoly reklámja ez Tótkomlósnak. Idén is több mint száz autós érkezett a városba a kétnapos programra. 

A biztonság kapcsán megoszlanak a vélemények. 

A szalagkordon, a gumik, a szalmabálák jelképesek. Életek megmentésére nem alkalmasak  – tette hozzá egy anyuka, aki kisfiával volt a helyszínen. 

Kódolva volt, hogy egyszer tragédia történik. Nem értem, a versenyzők némelyike miért emberkedett, például lehúzott ablakokkal száguldoztak 

– mondta a beol.hu-nak egy másik helybeli lakos.

A hírportál beszámolója szerint vasárnap már épp vége volt a versenynek. A díjátadóra készülődtek. Ilyenkor az a szokás, hogy egy utolsó "levezető" kört tesznek a versenyzők. Belefért egy-két merész mozdulat ezúttal is. Egy versenyző viszont a nézők közé csapódott a komlósi Bástya áruház közelében.  Az M1 értesülése szerint 11 sérültje van a balesetnek, 2 súlyos sérültet helikopter szállított el a helyszínről. 

A sajnálatos baleset után a szervezők az alábbi közleményt tették közzé: 

A mai napon, a X. Tótkomlós Racing Versenyt követő felvonuláson a 32 rajtszámú autó egy jobbos visszafordító kanyar után megcsúszott, és a nézők közé futott. A sérülteknek minél hamarabbi felépülést kívánunk!