Dunai hajóbaleset: a Viking Sigyn kapitányáról nyilatkozott magyar kollégája

Forrás: MTI/Soós Lajos -
Viking Sigyn Hableány kapitány Dunai hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan kizárólag a Viking Sigyn ukrán származású kapitányát hibáztatják a Hableány tragédiájáért, de hosszas vizsgálat fogja kideríteni, valójában mi is történt. A hajósról egy magyar kollégája nyilatkozott, elárulta, milyen szakembernek tartja.

A Viking Sigyn kapitányának több évtizedes tapasztalata van a hajózás terén, ezért is érthetetlen, hogyan történhetett meg a borzalmas baleset. Május 29-én ment neki a hatalmas szállodahajó a Hableánynak, és süllyesztette el másodpercek alatt. A körülmények vizsgálata még zajlik, sokan azonban a szállodahajó kapitányát teszik felelőssé a történtekért. Az ukrán származású Jurij C.-ről egy magyar kollégája nyilatkozott.

Fekete zászlók a Margit híd lámpaoszlopain Forrás: MTI/Soós Lajos

„Több évtizedes hajós karrierem során nem találkoztam nála profibb szakemberrel” – kezdte a Story magazinnak a magyar munkatárs. „Nem szeretném jobb színben feltüntetni őt, mint amilyen valójában. Szeretnék pártatlan maradni, de nehezen viselem, hogy a baleset óta olyan emberek törnek pálcát felette, akik nem is ismerik” – mondta a hajós, és azt is leszögezte, a Viking is segített a mentésben a tragédia megtörténte után.

Remélem, kiderül az igazság, és olyan döntés születik, ami mindenki számára megnyugtató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.