A Hableány kapitányát és matrózát is családtagok azonosították. A hatóságok mindent megtettek azért, hogy elkerüljék az ezzel járó súlyos traumát. 

Lezajlott a május 29-én elsüllyedt Hableány kiemelése, a roncsban több áldozatot is megtaláltak. A  matróz és a kapitány teste is ott hevert, őket a ruhájuk alapján azonosították a családtagok. Erről Pethő Tibor, a Hableány matrózának testvére beszélt a Borsnak.

A Hableány kiemelése 2019. 06. 11-énFotó: Polyák Attila - Origo

„A párja nagyon részletesen le tudta írni, hogy milyen ruha volt rajta, így a patológiára már csak elbúcsúzni mentünk be hozzá. A hajókiemelést itthonról követtük végig, az édesanyánk teljesen összeomlott, amikor meglátta a kiemelt Hableányt” – mondta a matróz testvére. Úgy gondolják, az lenne a legjobb, ha a kapitányt és a matrózt együtt temetnék el, de ebbe a másik családnak is bele kell egyeznie. A Hableány kapitányát, L. Lászlót a lánya és a barátnője azonosították a ruházatáról készített fotó alapján. „A hatóságok azért választották ezt a formát, mert egy több mint két hetet vízben töltött testről pontosan tudni lehet, hogy milyen állapotban van. A személyes azonosítás még nagyobb traumát okozott volna a hozzátartozóknak” – árulta el dr. Gulyás Krisztián, a kapitány családját képviselő ügyvéd.