Dunai hajóbaleset: egy szakértő szerint a Viking Sigyn kapitánya nem jelezte előzési szándékát

Forrás: AFP/Str -
Viking Sigyn Hableány kapitány Dunai hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dunai hajóbaleset okát hosszas vizsgálat fogja kideríteni, de egy dolog már valószínű: a szakértő szerint az ukrán hajóskapitány valamit elmulasztott. 

A Hableány május 29-én süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A tragédiában 28 ember vesztette életét, és egyelőre zajlik a körülmények vizsgálata. A szállodahajó ukrán kapitányát tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetésével gyanúsítják, amiért akár 8 év börtönre is ítélhetik. Kiderült az is, hogy mi okozhatta a tragédiát.

8 év börtönre is ítélhetik az ukrán kapitányt Forrás: AFP/Str

„A kapitány nem jelezte az előzési szándékát, emellett a biztonsági oldaltávolságot sem tartotta be a szállodahajóval" – idézi a Ripost Borbély Zoltán közlekedési jogász M1-nek adott nyilatkozatát. A kapitányt 15 millió forintos óvadék ellenében kiengedték az őrizetből, de nyomkövetőt visel. A szakértő szerint elrejtőzéstől és szökéstől nem kell tartani, de a bizonyítási folyamatot nehezíti, hogy kiengedték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.