Döntött a bíróság annak a nőnek az előzetes letartóztatásáról, aki pár nappal ezelőtt egy kővel agyonütött egy teknőst a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A fiatal nő kiemelte helyéről az állatot, azonban az ijedtében a tenyerébe piszkított. Ekkor visszadobta a kerítés mögé, majd rádobott egy kockakövet. Az állat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni. A tettest a biztonsági kamerák felvételei alapján igen hamar megtalálták, így ma már bíróság elé is állt. A 28 éves Adél szabadlábon védekezhet, nem kell börtönbe vonulnia, ameddig eljárás zajlik ellene.

A teknősgyilkos nőFotó: Polyák Attila - Origo


A nő vállalta az arcát az újságírók előtt, sőt nyilatkozott is. Azt mondta, azért követte el ezt a szörnyűséget, mert kíváncsi volt, hogyan hal meg egy teknős. Képeket mutogatott azokról az emberekről, akikkel együtt volt az állatkertben. Azt mondta, hogy van családja, mégis hajléktalanként él három hónapja, és ebből elege van. Szerinte biztonságosabb lenne számára, ha börtönbe mehetne. Azt is elárulta, hogy a bíróságra csak októberben kell visszamennie – írta a Blikk.