Demcsák Zsuzsa megnehezítette a saját helyzetét, amennyiben igaz, hogy ittasan vezetett. Indiai férje ugyanis nem segítheti ki: ő sem vezethet hazánkban. 

Demcsák Zsuzsát állítólag ismét ittas vezetésen kapták. Sajtóértesülések szerint az egykori műsorvezetőt a rendőrök azért állították meg, mert a buszsávban hajtott, szondáztatás után pedig a járőrautóba ültették. Zsuzsa tagadja, hogy ittasan vezetett volna. Ha azonban valóban elveszik a jogosítványát, nehéz helyzetbe kerül. Férje ugyanis hamarosan Magyarországra érkezik, és sok hivatali ügyet kell majd elintézniük.

Demcsák Zsuzsa férje sem vezethet MagyarországonForrás: TV2

Logikus lenne, hogy ebben az esetben a férfi vezessen majd, ám ő nem ülhet volán mögé Magyarországon. Az indiai jogosítványát – amennyiben csak az van neki – itt ugyanis nem ismerik el. Az ország nem írta alá annak idején az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményt. Ez egy közös szabályozáson alapuló megállapodás, amely egységes vizsgát követel az aláíró országok állampolgáraitól. Indiában jóval könnyebb megszerezni a jogosítványt, erről beszélt a Ripostnak egy közlekedésbiztonsági szakértő. „Az indiai jogosítvány Magyarországon nem honosítható egyenes úton, mivel az ottani szabályozás és vezetési kultúra merőben eltér a hazaitól. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy indiai sofőr nálunk nem vezethet” – mondta Pausz Ferenc. Vizsgáznia kell, ha itt szeretne volán mögé ülni.