A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csécsi Soma elárult részleteket a Hableány tragédiájáról: ezeket lehet tudni a körülményekről.

A mentés, a vizsgálat és a kutatás körülményeit ismertette a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csécsi Soma. Kiderült, hogy a Viking Sigyn kapitánya nem volt ittas, és nem állt kábítószer hatása alatt a baleset bekövetkeztekor. 60 tagú nyomozócsoport dolgozik azon, hogy a baleset körülményeit felderítsék.

Ezeket árulta el a rendőrség a tragédiárólFotó: Szabó Gábor - Origo

A rendőrség azonnal szemlét tartott a tragédia után a Viking Sigyn szállodahajón: nyolc órán át vizsgálták a hajót, ezalatt 5 ezer fényképet készítettek, és lefoglalták az informatikai rendszerének teljes adatállományát, így nem volt indokolt a hajó további visszatartása – írja a Blikk.
A Viking Sigyn kapitánya mellett 78 embert hallgattak ki, és további 230 embert hallgattak meg, illetve 16 térfigyelő kamera felvételeit gyűjtötték be. Június 10-én újabb szemlét tartottak a hajón, és egy korábbi baleset miatt felvették a kapcsolatot a holland rendőrséggel.