Hetvenegyedik születésnapját ünnepelné hétvégén Cserháti Zsuzsa. A tizenhat évvel ezelőtt elhunyt énekesnőről most Szulák Andrea mesélt. 

„Amikor az édesanyám meghalt, az elsők között hívott fel Zsuzsa. Érzelmileg érintett volt, mert ő is alig egy évvel korábban vesztette el az anyukáját” – mesélte a Borsnak Szulák Andrea, aki nagyon jó barátnője volt a 16 évvel ezelőtt elhunyt Cserháti Zsuzsának. Az énekesnő nyelőcsővisszér következtében hunyt el, ám Szulák úgy véli, a pánikbetegség is szerepet játszhatott a halálában. 

Cserháti Zsuzsa 16 évvel ezelőtt hunyt elForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Utoljára háromnegyed évvel a halála előtt, egy tévéfelvételen találkoztunk. Azt láttam rajta, hogy borzalmasan szorong. Úgy gondolom, hogy a halálában is közrejátszhatott a fel nem ismert pánikbetegség. Természetesen nem vagyok orvos, csak azt mondom, amit tapasztaltam” – mondta a lapnak Szulák, akinek egyik legnagyobb sikere is Cserháti slágereihez kötődik. 

Szulák Andrea jó barátnője volt Cserháti ZsuzsánakFotó: M. Schmidt János - Origo

„Pozsgai Zsolt írt egy darabot számomra, Boldogság, gyere haza! címmel. Az az ötletem támadt, hogy az előadáshoz használhatnánk Zsuzsa dalait is. Mindig az emberség és az önzetlen szeretet jut eszembe, ha egy-egy dalát eléneklem. Az előadás hanganyaga volt az első aranylemezem, ami a Zsuzsa iránti tiszteletből is hatalmas öröm volt számomra” – fogalmazott Szulák Andrea.