globális felmelegedés klímavészhelyzet klímaegyezmény Párizs környezetvédelem Franciaország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Párizs klímavészhelyzetet hirdetett. A francia főváros önkormányzata a 2015-ös párizsi klímaegyezmény megvalósítására szólította fel a politikusokat kedden.

A város vezetése arról is döntött, hogy Párizsban létrehoznak egy "klímaügyi akadémiát" a fiatalok számára. Emellett létrejön egy állandó szakértői tanács is, amelyhez környezetvédelmi kérdésekkel lehet fordulni.

Párizsban jövőre tartják az önkormányzati választást. A polgármester, Anne Hidalgo nemrégiben több, környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezést jelentett be, egyebek mellett az autós közlekedés korlátozásáról, valamint az Eiffel-torony környékének "zöldítéséről".

Párizs klímavészhelyzetet hirdetett (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Nem Párizs az első város, amely klímavészhelyzetet hirdetett. Korábban a kanadai Vancouver, az amerikai Oakland, a svájci Bázel, valamint London is ugyanerről döntött. A francia parlament alsóháza, a Nemzetgyűlés június végén szintén klímavészhelyzetet hirdetett, ugyanakkor konkrét intézkedések egyelőre nem történtek – írja az MTI.

A francia fővárosban írták alá az ENSZ 2015 decemberében elfogadott klímaegyezményét. A párizsi megállapodás legfőbb célkitűzése, hogy a globális felmelegedést lehetőség szerint az iparosodás előtti időkhöz képest 1,5 Celsius-fokon belül, vagy legalább 2 Celsius-fok alatt kell tartani.
A megállapodás részesei nemzeti vállalásokat tesznek a globális felmelegedést okozó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére.

Az egyezményt az ENSZ 193 tagállama közül 185 ratifikálta. Nem csatlakozott hozzá Oroszország, Donald Trump amerikai elnök pedig 2017-ben bejelentette, hogy az Egyesült Államok 2020-ban kihátrál a megállapodásból.

Megviseli a szervezetünket a hidegfronthttp://www.life.hu/news/20190710-megviseli-a-szervezetunket-a-hidegfront-a-kanikula-utan.htmlAmíg a múlt héten a kánikulára panaszkodtunk, most a hidegfront kínoz bennünket. 30 fokok után van, ahol reggel 11 fokot mértek, ami, valljuk be, tényleg hatalmas változás. News--Időjárás: két megyére is figyelmeztetést adtak ki a rossz idő miatthttp://www.life.hu/news/20190710-idojaras-ket-megyere-is-figyelmeztetest-adtak-ki-a-rossz-ido-miatt.htmlEgyelőre nem tér vissza a kánikula. Változóan felhős, záporokkal tarkított időre számíthatunk országszerte. Két megyére pedig figyelmeztetést adtak ki. News--Felébredt a kómából a kétéves kislány, aki kutyatámadás áldozata letthttp://www.life.hu/news/20190709-felebredt-a-komabol-a-keteves-kislany-aki-kutyatamadas-aldozata-lett.htmlA kétéves Léna felébredt a kómából. Ő az a kislány, akit nyolc nappal ezelőtt támadott meg egy megvadult rottweiler. News--Megtalálták a bibliai Ciklág filiszteus város maradványaithttp://www.life.hu/news/20190709-megtalaltak-a-bibliai-ciklag-filiszteus-varos-maradvanyait-1.htmlMegtalálta és azonosította egy nemzetközi kutatócsoport a bibliai Ciklág városát, ahová Saul király elől menekült Dávid király – jelentette az izraeli média hétfőn. News--Véget értek a munkálatok: az Etele térig jár az 1-es villamoshttp://www.life.hu/news/20190709-veget-ertek-a-munkalatok-az-etele-terig-jar-az-1es-villamos.htmlBefejeződött az 1-es villamosvonal Etele térig tartó meghosszabbítása, az új, 1,7 kilométeres szakaszt kedden adta át Tarlós István főpolgármester. Az 1-es villamos délután 4 óra után már a teljes vonalán, a kelenföldi vasútállomás és a Bécsi út között közlekedik. News--Szalmonellával fertőzött kutyaeledelt hívnak visszahttp://www.life.hu/news/20190709-szalmonellaval-fertozott-kutyaeledelt-hiv-vissza-a-nebih.htmlKutyaeledelt hív vissza a Fressnapf nevű cég, ugyanis szalmonellával szennyezett terméket találtak. A betegség állatról emberre is terjedhet. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.