Egy pakodi család néhány tagját letartóztatták, miután kiderült, hogy egy fiatal nőt rabszolgaként tartottak és éheztettek.

Kétoldali tüdőgyulladással került kórházba egy 24 éves fiatal nő, életveszélyes, kihűlés közeli állapotban volt. Így derült ki, hogy milyen mostoha körülmények között tartották a nőt Pakodon. 

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba elmondta, egy Pakodon élő család tagjai közül az anyát, huszonéves fiát és hasonló korú lányát a bíróság szerdán letartóztatásba, egy másik lányát pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte. A család tagjai hónapokkal korábban mindenféle ígérettel vették rá a nőt, hogy költözzön hozzájuk, majd rendszeresen bántalmazták, éheztették, kölcsönök felvételére kényszerítették.

Fiatal nőt tartottak fogva – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Kiderült, nem ez volt az első eset, hogy a család fogva tartott egy embert: 2015-ben egy férfit dolgoztattak, bántalmaztak, éheztettek és kölcsönök felvételére kényszerítettek. A szóvivő azt is elmondta, felmerült a gyanúja annak, hogy egy másik férfit is kihasznált a család, aki szintén leromlott egészségi állapotban került kórházba, majd elhunyt.

A Zala Megyei Főügyészség indítványa alapján a társtettesként elkövetett emberkereskedelem bűntettével gyanúsítható családtagok közül hármat letartóztattak, egynek pedig elrendelték a bűnügyi felügyeletét. Feltehető, hogy összebeszéléssel, áldozataik megfélemlítésével az eljárást megnehezítenék, a fiatal nő ugyanis a szembesítéskor a fenyegetések hatására visszavonta terhelő vallomását – írja a Blikk.