Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

FINA vizes vb Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot. Erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.

A jelenleg is zajló világbajnokság helyszínén a FINA illetékesei úgy határoztak, hogy a 2025-ös vb-nek az oroszországi Kazany adhat otthont, két évvel később pedig – akárcsak 2017-ben – ismét a magyar főváros lesz a házigazda.

A döntéssel kapcsolatban Julio C. Maglione, a FINA elnöke kifejtette: a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt, és semmi kétsége afelől, hogy a bizalmat ismét meghálálja.

Fürjes Balázs, a nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a FINA döntése a bizalomról szól: a világ egyik legtekintélyesebb nemzetközi sportszervezete megbízik a magyarokban, megbízik Budapestben, sokra tartja Magyarországot. Megjegyezte, a siker elsősorban a magyar bajnokok, a magyar sport és Budapest sikere.
„A vizes vb-re tízezrek érkeznek külföldről, tömegével jönnek a tehetős, sokat költő vendégek. Emellett a nagyvilágban százmilliók látják Budapest legszebb arcát televízióban, újságokban, online felületeken, ami felbecsülhetetlen reklámértékkel bír. Budapest még ismertebb, még kedveltebb és még látogatottabb lesz. Újra együtt szurkolhatunk a magyar győzelmekért, ami összekovácsolja a nemzetet, erősíti a magyarok önbecsülését és az összetartozást” – fogalmazott.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke szerint a magyar úszósportnak nagy lökést ad az újabb rendezés: „Versenyzőink a világ mindent tájáról érmekkel térnek haza, de a saját közönség, rokonok, barátok buzdítása hatalmas plusz motivációt jelent. Rengeteg fiatal ugrik medencébe akár már holnap annak a reményében, hogy ezt egy vizes vb-n sportolóként is átélje” – fogalmazott az olimpiai bajnok sportvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.