2014-ben hunyt el a 22 éves Balog Sarolta. A hivatalos álláspont szerint öngyilkosságot követett el, ám a családja úgy véli, egy gyilkosságot álcáztak így. Most a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez fordultak azért, hogy vizsgálják meg újra szerettük halálának körülményeit. 

Évekig külföldön dolgozott a 22 éves Balog Sarolta, de halálának idején, 2014-ben Magyarországon tartózkodott. Édesanyjával és ötéves gyermekével lakott Debrecenben – írja a Bors. 

A végzetes napon meglátogatta egyik férfi ismerősét, gyakran találkoztak, ám haza onnan már nem érkezett. "Ígérete szerint pont hétfőn jött volna haza. Még egy taxit is hívott délelőtt, de a házból valaki más ment ki a sofőrhöz, és közölte: Saci nem megy sehova" – emlékezett vissza a Borsnak az elhunyt nő testvére, Mária.

Mária úgy tudja, testvére felhívta egyik német ismerősét, akire apafiguraként tekintett. Arra kérte, küldjön neki pénzt, mert "ezek megölik". A férfi nem vette komolyan a lány félelmeit. Saci ekkor még a fenyegetőző férfi házában volt, aki elhajtott, majd balesetet szenvedett. Amikor visszament a házhoz, Saroltát már felakasztva találta. 

Szeretnék, ha újra nyomoznának Balog Sarolta ügyébendreamstime

Az eljárást lezárták, idegenkezűség nem merült fel. A család szerint azonban Sarolta tele volt tervekkel, és ha valóban félt, miért nem menekült el, ha egyedül volt a házban. Megkeresték a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesületet, hogy segítsenek nekik. Áttanulmányozták az iratokat, és úgy vélik, hogy a fiatal lány nem lehetett öngyilkos. 

"A boncolást végző szakértő szerint több horzsolás, zúzódás és tűszúrások nyomai is voltak a testén, ezek keletkezésének idejét azonban nem vizsgálták. Véleményünk szerint könnyen elképzelhető, hogy az áldozat a halála előtti védekezésben szerezte a sérüléseket" – ismertette a lappal Vidák Aladár, az egyesület elnöke. Úgy tudni, nem rögzítettek DNS-mintát a helyszínen, az elhunyt családját sem hallgatták ki. Az áldozat telefonját sem vizsgálták. Az egyesület szeretné elérni, hogy újra nyomozzanak az ügyben.