Joaquín „El Chapo” Guzman mexikói drogbáró az egyik legdurvább börtönbe kerül

Forrás: AFP/RONALDO SCHEMIDT/Ronaldo Schemidt -
drog börtön Joaquín Guzman ítélet bűnözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élete végéig börtönben marad Joaquín „El Chapo" Guzman mexikói drogbáró a coloradói Florence-ben. Úgy tudni, ez a világ egyik legszigorúbb és legembertelenebb börtöne. 

Joaquín „El Chapo" Guzman 62 éves mexikói drogbáró ügyét június 17-én tárgyalták. Az ítélet értelmében egész életét börtönben fogja tölteni a coloradói Florence-ben, az ADX-ben. Úgy tartják, az a világ egyik legszigorúbb börtöne. Guzman volt a Sinaola kartell feje, amely szervezet a legtöbb kábítószert csempészte az USA-ba – írja a Blikk.

Joaquín Guzman kétszer szökött meg Mexikó legszigorúbban őrzött börtönéből Forrás: AFP/RONALDO SCHEMIDT/Ronaldo Schemidt

A férfi már többször szökött meg mexikói börtönökből, az ADX-ben azonban ezt nem tudja majd megtenni. A 13-as szektorba kerül, a legveszélyesebb bűnözők közé. Ide 25 éve nem szállítottak új rabot. Egy szakértő elmondta: a cellák alacsonyak és szűkek, hetente csak néhány órára hagyhatják el azt.

"Az épület kialakítása miatt ráadásul az elítéltek még azt sem tudják, hogy a börtön melyik részén helyezkednek el. Sokan megtébolyodnak ilyen körülmények között, több civil szervezet pedig embertelennek tartja a körülményeket" – idézi a lap a szakértő New York Postnak adott interjúját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.