Nem mindennapi teljesítményt nyújtott a Kvangdzsuban zajló világbajnokságon Hosszú Katinka. Miután a 200 méteres női vegyesúszáson aranyérmet szerzett, édesapja, Hosszú István mesélt lánya teljesítményéről és a mögötte álló nehéz időszakról. 

Nehéz időszak áll Hosszú Katinka úszónő mögött. Az Iron Lady elvált edző-férjétől, Shane Tusuptól, edzőt kellett váltania, az elmúlt időszak történései őt is megviselték. A Kvangdzsuban zajló világbajnokságon azonban ismét a legjobbját nyújtotta. 

Édesapja, Hosszú István bajai otthonában izgulta végig a hétfői 200 méteres női vegyesúszást, amelyen Katinka elképesztő teljesítménnyel, több mint egy másodperccel megelőzve a második helyezettet elsőként ért be. A büszke apa a Blikknek mesélt. 

A győztes Hosszú Katinka mutatja aranyérmét a 200 méteres vegyesúszás eredményhirdetése utánForrás: MTI/Kovács Tamás

„Annyit írtam neki üzenetben, hogy csúcs vagy, lányom, hatalmas királynő! Erre azt válaszolta, hogy nagyon köszönöm, apu, de most pihennem kell, mert alaposan elfáradtam” – emlékezett Hosszú István. Katinka 2:07.53 perces eredménnyel zárt, amivel már nyolcszoros vb-győztesnek tudhatja magát. 

Válása után Katinka új edzővel dolgozik Petrov Árpád személyében. Úgy tűnik, nagyon jól működnek együtt. „Most már úgy érzem, lelkileg is jól van Katinka, lezárta a múltat, óriási mentális erőről tett tanúbizonyságot. Árpi remek választás volt számára, kiválóan tudnak együtt dolgozni, ezt a mostani teljesítménye is bizonyítja” – mondta a büszke édesapa.