Megalázta, éheztette feleségét a férfi. Mivel nullás méretű társat akart, nem engedte enni, a korábban normális, M-es ruhákat viselő nő 32 kilóra fogyott. A 32 éves Catherine 12 évnyi poklot élt át a 42 éves Matthew Hartley mellett.

Catherine és Matthew 2006-ban házasodtak össze, a férfi azonban már az első pillanattól uralkodott a nőn, aki a saját lagziján se vehetett részt. Még rosszabb lett a helyzet, amikor Cat teherbe esett: férje mindvégig undorítónak és kövérnek nevezte, sőt, megesett, hogy lerúgta maga mellől az ágyról. Később éheztette, ha a nő este evett, kizárta a szobából, mondván, undorító kajaszaga van. Catherine-nek egy idő után minden csontja fájt az alultápláltságtól, lábra állni is alig tudott, ráadásul szexuális abúzust és fizikai, valamint lelki terrort is el kellett szenvednie. 

Forrás: Thinkstock

„12 évig voltam a foglya, lényegében egy életfogytiglani büntetést szenvedtem, ő pedig csupán egy kis fejre koppintást kap. Mintha ami velem történt, nem is számítana. Az ilyen emberek számára kellene, hogy legyen keményebb büntetés” – mondta el a Mirrornak a nő, aki 2017-ben elvált a férjétől. Matthew valóban aránytalanul enyhe büntetést, csupán némi közmunkát, illetve 12 hónap felügyeletet kapott és 12 hónapra bekerült a szexuális bűnözők nyilvántartásába.