időjárás változékony idő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Változékony idő várható a héten, napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. A hétvégén egy hidegfront hatására több fokkal lehűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a nap első részéig sok felhőre, újabb záporra, zivatarra van kilátás, majd kora délutántól egyre több helyen és hosszabb időre süt ki a nap, csökken a csapadék valószínűsége. A leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a melegebb.

Keddre
virradó éjszaka kevés helyen, napközben - főként délután - elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, északkelet felé növekvő eséllyel, ott akár felhőszakadás is lehet. A minimum-hőmérséklet 16-22, a maximum-hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Szerdán napos idő várható, de az Északi-középhegységben és az Alföld középső részein nagy valószínűséggel alakulnak majd ki záporok, zivatarok, a Dunántúl nagyobb részén kicsi a csapadék esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 26-32 fok között alakul.

Csütörtökön, augusztus elsején többórás napsütés várható. Napközben a Dunától keletre már nagyobb eséllyel kell számítani záporra, zivatarra. A minimum-hőmérséklet 15-22, a maximum-hőmérséklet 26-31 fok között alakul.

Pénteken egy hidegfront érkezése miatt a korábbi napoknál felhősebb idő várható, a legtöbb napsütés keleten, északkeleten lehet. A nap folyamán egyre nő az esélye záporok, zivatarok kialakulásának, akár heves zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-20, a legmagasabb hőmérséklet 23-30 fok között alakul.

Szombaton napközben keleten néhány, nyugaton többórás napsütés valószínű. A nap első felében még a front hatására keleten, délkeleten lehetnek kiterjedtebb záporos, zivataros gócok, később azonban már inkább csak rövidebb csapadékos periódusok, futó záporok várhatók. A minimum-hőmérséklet 15-19, a maximum-hőmérséklet 23-29 fok között alakul.

Vasárnap sok lesz a napsütés, legfeljebb jelentéktelen záporok lehetnek. A leghidegebb órákban 12-18 fok lesz. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvénybenhttp://www.life.hu/news/20190728-tovabbra-is-orszagszerte-elso-es-masodfoku-figyelmeztetesek-vannak-ervenyben-idojaras.htmlTovábbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt. News--Igazi szadista: 32 kilóra fogyasztotta feleségét a férfi, 12 év poklot élt át a nőhttp://www.life.hu/news/20190728-igazi-szadista-32-kilora-fogyasztotta-feleseget-a-ferfi-12-ev-poklot-elt-at-a-no.htmlMegalázta, éheztette feleségét a férfi. Mivel nullás méretű társat akart, nem engedte enni, a korábban normális, M-es ruhákat viselő nő 32 kilóra fogyott. A 32 éves Catherine 12 évnyi poklot élt át a 42 éves Matthew Hartley mellett. NewsThinkstockVillám csapott a csepeli strandfürdő medencéjébehttp://www.life.hu/news/20190728-villam-csapott-a-csepeli-strandfurdo-medencejebe-ketten-megserultek.htmlVillámok csaptak le a csepeli strandfürdő területére vasárnap délután, ketten megsérültek, egyiküket újra kellett éleszteni – közölte a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat az MTI-vel. NewsOrigoMegszólalt Kenderesi Tamás a szexuális zaklatás vádjával kapcsolatbanhttp://www.life.hu/news/20190728-megszolalt-kenderesi-tamas-a-szexualis-zaklatas-vadjaval-kapcsolatban-uszas.htmlAhogy megírtuk, Kenderesi Tamás nem hagyhatja el Dél-Koreát, szexuális zaklatással vádolják. Vasárnap a korai órákban vették őrizetbe az úszót és kikérdezték egy éjszakai klubban történt incidensről. Most a sportoló is megszólalt az üggyel kapcsolatban. NewsFotó: Szabó Gábor - Origo„Életre kelt” a csirkemell a tányéron egy ázsiai étterembenhttp://www.life.hu/news/20190728-eletre-kelt-a-csirkemell-a-tanyeron-egy-azsiai-etteremben.htmlEgy ázsiai étteremben kelt életre a vendég tányérján a csirkemell. Bár a látvány gusztustalan, a jelenség nem misztikus: az egyik dresszing aktiválhatta a vacsorának szánt hús izomrostjait. NewsOrigoHosszú Katinka történelmi sikert aratott 400 méter vegyesenhttp://www.life.hu/news/20190728-hosszu-katinka-tortenelmi-sikert-aratott-400-meter-vegyesen-vizes-vb.htmlHosszú Katinka aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a kvangdzsui úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.