Időjárás: másodfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar és felhőszakadás miatt

Forrás: Shutterstock -
zivatar Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás felhőszakadás előrejelzés figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben zivatar és felhőszakadás miatt.

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyére zivatar és felhőszakadás miatt, Hajdú-Bihar és Csongrád megyében pedig felhőszakadás miatt. Emellett az ország többi megyéjében mind zivatar, mind felhőszakadás miatt egyes figyelmeztetés van érvényben.

Zivatar és felhőszakadás jöhet Forrás: Shutterstock

A Köpönyeg azt írja, szerdán gyakran zavarja gomolyfelhő a napsütést, zápor, zivatar főleg délnyugaton és keleten alakul ki. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön sok napsütésre, kevesebb felhőre van kilátás. Zápor, zivatar csak néhol fordul elő. Továbbra is élénk lesz a légmozgás. Egyelőre nem lesz komoly változás a hőmérsékletben, maradhat a hőség.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az északnyugati szél. 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.