Sok napsütés várható a héten

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban sok lesz a napsütés, a hét első felében legfeljebb északon lehetnek zivatarok. Jellemzően 30 fok körül alakulnak a maximumok a héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn, kedden és szerdán napos idő várható, de hétfőn és szerdán az ország északi felében, kedden északkeleten, északon néhány helyen záporeső, egy-egy zivatar is kialakulhat. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, kedden 12-18, szerdán 15-21 fok között alakul. A nappali maximumok hétfőn 26-29, kedden 27-32, szerdán 29-34 fok között lehetnek.

Fotó: Csudai Sándor - Origo


Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett több helyen kell záporra, zivatarra számítani. A szél megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik. A minimum-hőmérséklet 17-22, a maximum általában 29-35 fok között várható, de északnyugaton kissé hűvösebb lehet.
Pénteken napos idő várható helyenként záporral, egy-egy zivatarral. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.
Szombaton és vasárnap sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Szombaton a leghidegebb órákban 12-17, vasárnap 13-18 fok lesz. A nappali maximumok szombaton 27-32, vasárnap 28-33 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Halálos baleset történt Budapesten, az Üllői útonhttp://www.life.hu/news/20190803-halalos-baleset-tortent-budapesten-az-ulloi-uton-szombat-este.htmlEddig tisztázatlan körülmények között egy motoros és egy teherautó ütközött össze 2019. augusztus 3-án 18 óra 15 perc körül Budapest X. kerületében, az Üllői út 112. szám előtt. A balesetben a motoros meghalt. NewsOrigoA genetikai vizsgálatok igazolták, hogy a múlt héten elrabolt 15 éves román lány maradványait találták meghttp://www.life.hu/news/20190803-a-genetikai-vizsgalatok-igazoltak-hogy-a-mult-heten-elrabolt-15-eves-roman-lany-alexandra-macesanu.htmlBizonyossá vált, hogy nincs életben a múlt héten elrabolt, a gyanú szerint nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett 15 éves Alexandra Macesanu, miután az igazságügyi orvostani intézet által végzett DNS-vizsgálat kimutatta, hogy az ő elszenesedett csontjait találták meg a gyanúsított házában. Erről tájékoztatta a közvéleményt a nyomozást irányító szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség szombaton kiadott közleményében. News--Hat napig volt felborult autója foglya egy belga nő a múlt heti hőhullámbanhttp://www.life.hu/news/20190803-hat-napig-volt-felborult-autoja-foglya-egy-45-eves-belga-no-a-mult-heti-hohullamban.htmlCorine Bastide Liege közelében szenvedett balesetet, autója kicsúszott az útról és felborult a közeli erdőben. Azután szabadították ki a 45 éves sérült nőt, hogy a család barátai napokkal később hirdetéseket aggattak ki eltűnéséről és valaki észrevette az erdőben az autót. News--Több mint tízmilliárd tonna jég olvadt el egyetlen nap alatt Grönlandonhttp://www.life.hu/news/20190802-tobb-mint-tizmilliard-tonna-jeg-olvadt-el-egyetlen-nap-alatt-gronlandon-hoseg.htmlTöbb mint 10 milliárd tonna jég olvadt el szerdán Grönlandon amiatt, hogy a Föld legnagyobb szigetét is elérte az európai országokon múlt héten végigvonuló, melegrekordokat megdöntő hőhullám.News--Sűrűbben közlekednek egyes BKK-járatok a Sziget Fesztivál ideje alatthttp://www.life.hu/news/20190802-surubben-kozlekednek-egyes-bkkjaratok-a-sziget-fesztival-ideje-alatt-aug-5-14.htmlSűrűbben közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes járatai a jövő héten kezdődő Sziget Fesztivál ideje alatt: a szentendrei HÉV-en kívül a nagykörúti járatok, valamint a 901-es és 918-as éjszakai buszok is gyakrabban indulnak a megszokottnál. NewsOrigoForgalomkorlátozás lesz szombaton a Lánchíd és a budai Vár környékénhttp://www.life.hu/news/20190802-forgalomkorlatozas-lesz-szombaton-a-lanchid-es-a-budai-var-kornyeken-bkk.htmlForgalomkorlátozásokra és az érintett közösségi közlekedési járatok útvonalának változására kell számítani szombattól vasárnap hajnalig a Lánchíd, a Várkert Bazár és a budai Vár környékén futóverseny miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.