Deformálódott, halott ikertestvérét hordta magában egy indiai nő 17 évig. 

Egy 17 éves indiai nő egész életén át egy deformálódott halott magzatot hordott a hasüregében. Az orvosok megállapították, hogy a magzat a magzatban igen ritka állapotról van szó, a nő az ikertestvérét hordozta. Az esetről a British Medical Journal című folyóiratban számoltak be az indiai orvosok, akik Anil Kumar sebész vezetésével távolították el a halott magzatot az indiai Patnában. A torz magzat mintegy 30 centiméter hosszú és 16 centiméter széles volt, és még haja is volt.

Saját ikertestvérét hordozta magában 17 évig az indiai nő – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A fiatal lánynál öt évvel korábban hasi csomót diagnosztizáltak, amely évről évre növekedett. Folyamatosan panaszkodott hasfájásra, és arra, hogy nagyon hamar jóllakik. Az orvosok végül daganatra gyanakodtak. A magzat a magzatban igen ritka jelenség, minden ötszázezredik élve születésnél egy fordul elő. Az orvosi szakirodalomban kevesebb mint 200 esetet jegyeztek fel, amelyek többségét még gyermekkorban diagnosztizálták – írja az MTI. Tizenöt éves kor fölött hét ilyen esetet jegyeztek fel, valamennyi férfi volt, a legidősebb 47 éves. Az indiai volt az első, amelyet felnőtt nőnél észleltek.
„A műtét után nagyon jól érzem magam, a hasam is lapos már, és a szüleim is nagyon boldogok” – idézték a cikkben a fiatal nőt.