Medve ölt meg egy sátrában alvó kirándulót

kemping medve támadás grizzly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sátrukban alvó turistákra támadt egy grizzly medve a kanadai Északnyugati területek egyik elhagyatott vidékén, egyiküket a nyakánál és vállánál megragadva az erdőbe vonszolta - mondta el az áldozat társa a Le Parisienne napilapnak.

A kanadai rendőrség az AFP francia hírügynökségnek megerősítette, hogy a férfit holtan találták meg.
A hatóság nem adott tájékoztatást az áldozat kilétéről, mivel az orvos szakértői vizsgálat még nem ért véget.

A bretagne-i szimfonikus zenekar szóvivője a Facebookon kedden bejelentette, hogy a zenekar tagja az áldozat. Julien Gauthier, a 44 éves francia-kanadai áldozat zeneszerző és a zenekar hangmérnöke volt, egy zenei projektjéhez gyűjtött hangokat a vadonban. A baleset akkor történt, amikor a pár a Mackenzie-folyó partján sátorozott. A megtámadott férfi társa értesített egy evezőscsoportot, akik segélyhívást adtak le. A rendőrség helikopterrel mentette ki a csoportot a területről, majd a férfi keresésére indult. Maradványait péntek délután találták meg.

A pár, Gauthier és biológus barátnője a Mackenzie-folyón eveztek Fort Providence-ből Inuvikba. A nagyjából 1500 kilométeres, egy hónapos túrára egy online adományozó portálon gyűjtöttek pénzt.
"Nagy izgalommal készült a túrára. Végül az életével fizetett érte" - mondta a nő a napilapnak.
A helyi hatóság becslései alapján 4-5 ezer grizzly - a barna medve Észak-Amerikában honos alfaja, más néven szürke medve - él Kanada Északnyugati területein.

Tavaly három ember halt meg medvetámadásban Kanadában: egy eszkimó vadászt augusztusban jegesmedve ölt meg a Hudson-öbölben, novemberben a Yukon területen grizzly támadt egy nőre és tíz hónapos babájára.

Oroszlánok marcangoltak szét egy embert egy dél-afrikai vadrezervátumbanhttp://www.life.hu/news/20190821-oroszlanok-marcangoltak-szet-egy-embert-egy-delafrikai-vadrezervatumban.htmlSaját oroszlánjai marcangoltak szét egy férfit egy vadrezervátumban a Dél-afrikai Köztársaság fővárosa, Pretória közelében.NewsIdőjárás: első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki keletenhttp://www.life.hu/news/20190821-idojaras-elso-es-masodfoku-figyelmezteteseket-adtak-ki-keleten.htmlAz ország nagy részén mérséklődik a meleg, de keleten első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott szerdára a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett több megyében zivatarra, felhőszakadásra is figyelmeztetnek. News--Deformálódott, halott ikertestvérét hordta magában egy indiai nő 17 évighttp://www.life.hu/news/20190820-deformalodott-halott-ikertestveret-hordta-magaban-egy-indiai-no-17-evig.htmlDeformálódott, halott ikertestvérét hordta magában egy indiai nő 17 évig. News--Megtalálták a Tátrában eltűnt két barlangász felszereléséthttp://www.life.hu/news/20190820-megtalaltak-a-tatraban-eltunt-ket-barlangasz-felszereleset.htmlMegtalálták a Tátrában a hétvégén eltűnt két barlangász felszerelését kedden, de továbbra sem kaptak életjelet tőlük. NewsOrigoEmbert gázolt a Budapestről Szegedre tartó vonathttp://www.life.hu/news/20190820-embert-gazolt-a-budapestrol-szegedre-tarto-vonat.htmlSzörnyű baleset történt kedd délután: embert gázolt a Budapestről Szegedre tartó vonat. News--Két barlangász rekedt egy tátrai barlang mélyén, a mentőakció akár hetekig is tarthathttp://www.life.hu/news/20190819-ket-barlangasz-rekedt-egy-tatrai-barlang-melyen-a-mentoakcio-akar-hetekig-is-tarthat.htmlKét barlangász a tátrai Jaskinia Wielka Sniezna (Nagy Havas-barlang) mélyén rekedt, miután a beáramló víz elvágta az útjukat. A bonyolult mentőakció akár hetekig is tarthat - közölte vasárnap a lengyel média. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.